Naslovna    Vesti    Takmičenja    Zlato za Austriju u timskom takmičenju na Svetskom prvenstvu
SVETSKO PRVENSTVO, VAIL & BEAVER CREEK 2015
11

feb

2015

Zlato za Austriju u timskom takmičenju na Svetskom prvenstvu

Austrija došla do treće timske pobede na Svetskim prvenstvima.

Reprezentacija Austrije osvojila je zlatnu medalju u timskom takmičenju koje je održano na Svetskom prvenstvu u Vailu i Beaver Creeku. Vrlo jaka ekipa Austrije u sastavu Marcel Hirscher, Eva-Maria Brem, Michaela Kirchgasser i Christoph Noesig bila je u finalu bolja od reprezentacije Kanade. Kanađani su sve iznenadili dobrim rezultatom s obzirom na ne tako zvučna imena u svom sastavu. Za njih su vozili Erin Mielzynski, Candace Crawford, Trevor Philp i Phil Brown.

Bronzanu medalju osvojila je Švedska koja se takmičila u sastavu: Mattias Hargin, Andre Myhrer, Maria Pietilae-Holmner i Anna Swenn Larsson. Švedska je u borbi za treće mesto pobedila reprezentaciju Švajcarske.

Neprijatno je iznenadila reprezentacija SAD koja je nastupila u najjačem sastavu, ali je uprkos velikoj podršci domaće publike ispala od Švedske već u četvrtfinalu. Za SAD su vozili između ostalih i Ted Ligety i Mikaela Shiffrin, ali ni to nije bilo dovoljno da prođu dalje.

U takmičenju timova nastupilo je 16 reprezentacija. Hrvatska i Slovenija su takođe učestvovale, ali su takmičenje napustile već posle prvog kruga. Hrvastku su predstavljali: Ivica Kostelić, Filip Zubčić, Leona Popović i Sofija Novoselić. Za Sloveniju su se takmičili Žan Kranjec, Matic Skube, Ana Bucik i Katarina Lavtar.

U sredu je na Svetskom prvnestvu slobodan dan nakon čega će se skijaši i skijašice takmičiti prvo u veleslalomu, a nakon toga i u slalomu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar