Naslovna    Vesti    Takmičenja    Garmisch-Partenkirchen S, SG (ž): Najava trka
06

mar

2015

Garmisch-Partenkirchen S, SG (ž): Najava trka

Skijašice ovog vikenda nastupaju u Nemačkoj.

Posle Banskog u Bugarskoj, skijašice očekuje još jedan vikend brzih disciplina.  Svetski kup u ženskoj konkurenciji se ovog vikenda seli u Garmisch Partenkirchen, a nemačko skijalište biće domaćin spusta i superveleslaloma.

Na jedinom treningu održanom pred  trku spusta najbrže vreme ostvarila je Tina Weirather iz Lihtenštajna. Druga je bila Tina Maze, dok je treće mesto osvojila Regina Sterz iz Austrije.

Kao i do sada kada su u pitanju brze discipline, velike favoritkinje biće Anna Fenninger i Tina Maze. Između dve najbolje skijašice sveta u ovom trenutku vodi se velika borba za pobedu u generalnom plasmanu Svetskog kupa gde Maze vodi za svega 40 bodova ispred Austrijanke. Fenninger je u neverovatnoj formi poslednjih nekoliko nedelja i Tini će biti potrebna sjajna završnica sezone da bi izdržala napade Austrijanke.

U poretku spusta u Svetskom kupu u vođstvu je Lindsey Vonn, dok u superveleslalomu vodeću poziciju od prošlog vikenda drži Anna Fenninger.

U Garmischu je u subotu na programu spust sa početkom u 10:45h. U nedelju će se voziti superveleslalom koji počinje u 12:15h. Trke će direktno prenositi Eurosport.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar