Naslovna    Vesti    Takmičenja    Benni Raich završio karijeru
10

sep

2015

Benni Raich završio karijeru

Legendarni skijaš danas najavio odlazak u penziju.

Jedan od najvećih austrijskih skijaša svih vremena, Benjamin Raich, na danas održanoj konferenciji u Beču objavio je završetak svoje bogate skijaške karijere u 37. godini. Iza Raicha je gotovo 20 godina takmičenja u Svetskom kupu pošto je prvi nastup zabeležio sada već davne 1996. godine.

Austrijanac karijeru završava sa osvojene 4 olimpijske medalje, 10 medalja sa svetskih prvenstava i ukupno 36 pobeda u Svetskom kupu.

- Ovo nije bila laka odluka. Prošao sam dosta toga i bio veoma uspešan. Međutim, sada je pravi trenutak za ovakvu odluku i vreme je da krenem dalje. Povrh svega imao sam osećaj da mi nedostaje motivacije da dam sve od sebe u trkama. To je glavni razlog zašto sam odlučio da završim karijeru - izjavio je na oproštajnoj konferenciji Benni Raich.

Kada su u pitanju planovi za budućnost, Raich nije bio potpuno određen:

Radujem se onome što dolazi sada i siguran sam da će budućnost doneti nešto pozitivno. Moram da se uhodam u novoj ulozi muža i oca, ali i dalje će me držati strast kada je u pitanju skijanje. Možda ću naći neki posao u okviru tog sporta za sebe.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar