Naslovna    Vesti    Takmičenja    Trijumf Svindala i Pinturaulta na trkama u Kitzbühelu
22

jan

2016

Trijumf Svindala i Pinturaulta na trkama u Kitzbühelu

Norvežanin i Francuz najbrži u superveleslalomu i superkombinaciji u austrijskom Kitzbühelu.

Danas je u austrijskom Kitzbühelu vožena druga superkombinacija sezone. Treba pomenuti da je prvi superveleslalomski lauf ujedno bodovan i kao odvojena trka, četvrta kada je u pitanju ova disciplina.

A upravo je na Streifalmu najbrži bio, reklo bi se očekivano, Aksel Lund Svindal koji apsolutno dominira ove sezone kada su brze discipline u pitanju. On je stazu odvezao u vremenu 1:11.79 što je bilo dovoljno za prvo mesto.

Drugi je bio odlični Amerikanac Andrew Weibrecht koji je za pobednikom zaostao 31 stoti deo sekunde. Njegov rezultat iznosio je 1:12.10.

Domaći takmičar Hannes Reichelt, stigao je do najnižeg stepena pobedničkog postolja. Bio je sporiji od Svindala 42 stotinke, samo 11 od Weibrechta pa je na kraju sa vremenom 1:12.21 morao da se zadovolji trećim mestom.

Slovenački takmičar Boštjan Kline zauzeo je 15. mesto dok je njegov sunarodnik Klemen Kosi bio 22.

Kada je u pitanju superkombinacija, koja se sastojala iz pomenutog superveleslaloma i još jednog slalomskog laufa, apsolutnu dominaciju ostvarili su francuski takmičari koji su zauzeli celo pobedničko postolje.

Trijumfovao je Alexis Pinturault sa vremenom 2:03.70, ispred Victor Muffat-Jeandeta i Thomasa Mermillod Blondina, koji su zaostali 89 odnosno 92 stotinke, respektivno.

Domaći takmičar Marcel Hirscher od koga se mnogo očekivalo, „zajahao” je kapiju te je na kraju bio diskvalifikovan, baš kao i najbrži iz superveleslaloma, Norvežanin Aksel Lund Svindal.

Sutra je u Kitzbühelu na programu klasični spust sa početkom u 11:45h.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar