Naslovna    Vesti    Takmičenja    Cornelia Huetter i Dominik Paris najbrži u Lenzerheideu i Kvitfjellu
12

mar

2016

Cornelia Huetter i Dominik Paris najbrži u Lenzerheideu i Kvitfjellu

Austrijanka osvojila prvo mesto u superveleslalomu, dok je Italijan ostvario najbolje vreme u spustu.

Najbolje skijašice nastupile su na sedmom superveleslalomu sezone u švajcarskom Lenzerheideu. Na stazi Beltrametti najbolje se snašla austrijska reprezentativka Cornelia Huetter koja je ostvarila najbrže vreme 1:14.52 te tako došla do prvog trijumfa u karijeri.

Samo deset stotinki sporija (1:14.62), bila je domaća takmičarka Fabienne Suter, dok je još jedna Austrijanka, Tamara Tippler bila treća uz rezultat 1:14.87.

Lara Gut ostvarila je peto vreme pa je sada razlika između nje i povređene Lindsey Vonn smanjena na svega 19 bodova u ovoj disciplini. Ako Švajcarkinja na poslednjoj trci u St.Moritzu ostvari 13. vreme ili bolje, njoj će pripasti Kristalni superveleslalomski globus.

Odličan rezultat danas je napravila slovenačka skijašica Ilka Štuhec koja se plasirala na 7. mesto.

Italijan Dominik Paris bio je najbrži na 10. spustu sezone u norveškom Kvitfjellu. On je stazu Olympiabakken dužine 3035m odvezao u vremenu 1:45.98.

Drugo mesto osvojio je francuski takmičar Valentin Giraud Moine, čime je ostvario najbolji rezultat karijere. Njegovo vreme iznosilo je 1:46.18 što predstavlja 20 stotinki zaostatka za pobednikom.

Na najniži stepenik postolja popeo se Amerikanac Steven Nyman uz rezultat 1:46.22.

Zanimljivo da pre finala u St.Moritzu čak pet skijaša imaju šansu za osvajanje Kristalnog spustaškog globusa: Peter Fill (436 bodova), Dominik Paris (432 boda), Kjetil Jansrud (382 boda), Adrien Theaux (370 bodova) kao i povređeni Svindal koji je trenutno na deobi prvog mesta sa Fillom ali je teško očekivati da može da ostane na toj poziciji.

Sutra je u Lenzerheideu na programu alpska kombinacija dok muškarci u Kvitfjellu voze superveleslalom.

 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar