Naslovna    Vesti    Takmičenja    Fenomenalno šesto mesto za Nevenu Ignjatović u Svetskom kupu u Švajcarskoj
26

jan

2018

Fenomenalno šesto mesto za Nevenu Ignjatović u Svetskom kupu u Švajcarskoj

Srpska skijašica sjajna u alpskoj kombinaciji voženoj u petak u Lenzerheideu.

Nevena Ignjatović osvojila je fantastično šesto mesto u alpskoj kombinaciji koja je u okviru Svetskog kupa vožena u švajcarskom Lenzerheideu. Ovo je za Nevenu najbolji dosadašnji rezultat u karijeri u najelitnijem skijaškom takmičenju i prvi plasman u top 10. Naravno, današnje šesto mesto predstavlja i najbolji rezultat u istoriji srpskog skijanja. Ignjatovićeva je do sada više puta ulazila u drugu vožnju slaloma u Svetskom kupu u kojima je uspevala da se plasira u top 15.

U kombinaciji u Lenzerheideu, Nevena je posle prve vožnje superveleslaloma zauzimala 24. mesto. Sjajna slalomska druga vožnja (treće vreme) donela joj je pomeranje od čak 18 pozicija tako da je u konačnom plasmanu trku završila kao šesta.

Ovaj rezultat biće sigurno sjajan podstrek za srpsku skijašicu u nastavku sezone, a posebno kada je u pitanju njen nastup na predstojećim ZOI u Južnoj Koreji koje počinju za manje od 3 nedelje.

Pobednica kombinacije u Lenzerheideu je Švajcarkinja Wendy Holdener, druga je bila Italijanka Marta Bassino, dok je treće mesto osvojila Ana Bucik iz Slovenije i to je za nju prvi podijum u karijeri u Svetskom kupu.

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
26

jan

2018

17:26  |   anonymous [neregistrovani]

woah!

Preporuka

Ostavi komentar