Naslovna    Vesti    Takmičenja    Superveleslalomski Globusi za Gut i Kildea
17

mar

2016

Superveleslalomski Globusi za Gut i Kildea

Lara Gut osvojila Kristalni globus u superveleslalomu i potvrdila trijumf u generalnom plasmanu dok je Aleksander Aamodt Kilde najbolji superveleslalomaš sezone.

Najbolje skijašice i skijaši u brzim disciplinama, nastupili su u trkama superveleslaloma u švajcarskom St.Moritzu, u okviru finala Svetskog kupa u alpskom skijanju.

Kod dama, trijumf je ostvarila Tina Weirather sa rezultatom 1:18.93 koja je bila brža od drugoplasirane Lare Gut za 41 stotinku. Međutim to joj nije bilo dovoljno za pobedu u ovoj disciplini s obzirom da je pre ove trke Gut imala vođstvo od 65 bodova u odnosu na Weiratherovu, te je uspela da sačuva prvu poziciju.

Švajcarkinja je sa današnjih 80 bodova potvrdila Kristalni globus u superveleslalomu kao i u generalnom plasmanu s obzirom da sada ima nedostižnih 1462 boda.

Treća je bila Austrijanka Cornelia Huetter koja je za pobednicom zaostala 59 stotinki uz vreme 1:19.52.

Slovenačka skijašica Ilka Štuhec zauzela je 9. mesto sa rezultatom 1:20.28 a sezonu završava kao 12. superveleslalomašica.

Kod muškaraca je bilo još interesantnije s obzirom da su bodovne razlike bile manje pre poslednje trke.

Najbolje vreme imao je Švajcarac Beat Feuz koji je ostvario rezultat 1:16.17 i tako obradovao domaće navijače.

Sjajni Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde zaokružio je svoju najbolju sezonu drugim mestom na današnjoj trci koje je podelio sa svojim sunarodnikom Kjetilom Jansrudom. Obojica su ostvarili identično vreme, 1:16.27, 10 stotinki sporije od Feuza.

Kilde je sa ovih 80 bodova i definitivno osvojio Kristalni superveleslalomski globus, njegov prvi u karijeri, dok je Jansrud morao da se zadovolji drugim mestom.

Još jedan konkurent za najviši plasman, Austrijanac Vincent Kriechmayr, nije uspeo da završi trku pošto je promašio kapiju na izuzetno zahtevnoj postavci staze u Corviglii, koja je zadala dosta problema i ostalim takmičarima.

Slovenac Boštjan Kline ostvario je 9. vreme sa rezultatom 1:17.17.

Sutra je u St.Moritzu na programu takmičenje timova dok se za vikend voze tehničke discipline.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar