Naslovna    Vesti    Takmičenja    Slalomski globus za Hansdotter, veleslalomski za Hirschera
19

mar

2016

Slalomski globus za Hansdotter, veleslalomski za Hirschera

U poslednjem slalomu sezone za skijašice pobedu odnela Mikaela Shiffrin. Trijumf Fanare u zadnjem muškom veleslalomu.

Pretposlednjeg dana finala Svetskog kupa u St. Moritzu na programu su bili ženski slalom i veleslalom u muškoj konkurenciji. Današnje trke nisu donosile previše uzbuđenja, jer su pobednici u ovim disciplinama bili poznati pre finala Svetskog kupa.

Kod žena, mali Kristalni globus u slalomu pre ove trke je obezbedila Frida Hansdotter. Iako je ostvarila samo jednu pobedu u ovoj sezoni, Šveđanka je sa velikim brojem postolja uspela da dodje do ukupne pobede. Njoj je na ruku išla i povreda Mikaele Shiffrin, koja je zbog toga morala da propusti deo sezone.

Mora se ipak priznati da je apsolutna vladarka ove discipline Amerikanka, koja je i danas bila najbrža i tako zabeležila svoju petu ovosezonsku pobedu u slalomu. Shiffrin je danas vozila sjajano, ostavivši drugoplasiranu Veroniku Velez Zuzulovu za više od 2 sekunde. Treće mesto, i još jedan podijum, pripalo je Fridi Hansdotter.

Generalni plasman u slalomu (Ž):

RankAthleteCountryPoints
1
SWE
SWE
711
2
SVK
SVK
626
3
SUI
SUI
561

U muškoj konkurenciji na programu je bio veleslalom. Kao i kod žena, Marcel Hirscher je obezbedio ukupnu pobedu u ovoj disciplini i pre današnje trke. Austrijanac je želeo da još jednom pobedom potvrdi dominaciju u ovoj disciplini, ali danas nije bio ubedljiv kao u trkama u prvom delu sezone. Na kraju, morao je da se zadovolji 5. mestom.

Veleslalom u St. Moritzu je prošao u potpunoj dominaciji francuskih takmičara, koji su osvojili prva tri mesta. Najbolji je bio Thomas Fanara kome je ovo bila prva pobeda u karijeri u Svetskom kupu. Drugo mesto pripalo je sjajnom Alexisu Pinturaultu, dok je treći bio Mathieu Faivre.

Generalni plasman u veleslalomu (M):

RankAthleteCountryPoints
1
AUT
AUT
766
2
FRA
FRA
690
3
NOR
NOR
487

Sutra je poslednji dan finala Svetskog kupa kada su na programu ženski veleslalom i slalom za skijaše.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar