Naslovna    Vesti    Takmičenja    Tina Maze u centru skandala
15

dec

2016

Tina Maze u centru skandala

Skijaški savez Slovenije tvrdi da skijašica za oproštaj od navijača traži 90.000 evra, a Tina to negira.

Oproštaj najbolje slovenačke skijašice Tine Maze od navijača, koji je trebalo da se desi na Zlatnoj lisici u Mariboru, pretvorio se u veliki skandal. 

Dvostruka olimpijska šampionka ranije je otišla u zasluženu penziju, a planirano je da odveze još samo jedan veleslalom u Mariboru kako bi se tako spektakularno oprostila od vernih fanova. Tina je, međutim, kako tvrdi tamošnji savez, odlučila da postavi uslov - za oproštaj u kombinezonu reprezentacije traži 90.000 evra, koliko bi trebalo da dobije na osnovu sponzora. U suprotnom će, kako je saopšteno, nastupiti u svojoj opremi. 

Ova odluka slovenačke heroine izazvala je nevericu i bes u tamošnjem savezu. Čelnici SS Slovenije čak su zapretili da je neće prijaviti za trku ako ne bude nosila opremu saveza. 

- Kad bismo pristali na Tinine zahteve, ugrozili bismo finansijsku stabilnost organizacije i budućim generacijama poslali pogrešnu poruku. Ako skijašica ispuni sve uslove, prijavićemo je za veleslalom. U suprotnom se to neće dogoditi - rekli su iz skijaškog saveza Slovenije.

S druge strane, Tina Maze kaže da je izuzetno razočarana odnosom Saveza prema njoj i da joj je s ovim naneta nepopravljiva šteta. sada je njen nastup u mariboru doveden u znak pitanja.

- Nikada nismo tražili nešto slično. Pa to bi, priznajem, bilo nerazumno, neljudski i ludo. Opisana je kao pohlepna sportiskinja koju zanima samo novac. Svi je napadaju i to je boli. Ovo je ogromna sramota i moralna šteta koja joj je napravljena nikad se neće moći ispraviti - rekao je advokat skijašice i najavio tužbu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar