Naslovna    Vesti    Takmičenja    Veliki povratak Lindsey Vonn u Val d’Isereu
17

dec

2017

Veliki povratak Lindsey Vonn u Val d’Isereu

Ovog vikenda nastavljen je Svetski kup u alpskom skijanju trkama u Val Gardeni, Alta Badiji i Val d’Isereu.

Najpre su u petak muškarci vozili superveleslalom na čuvenoj stazi Saslong u Val Gardeni. Najbolje se snašao nemački takmičar Josef Ferstl koji je stigao do svog prvog trijumfa u karijeri uz vreme 1:35.28. Drugo mesto je zauzeo Austrijanac Max Franz dok je treći bio njegov sunarodnik Matthias Mayer.

Slovenački takmičar Boštjan Kline ostvario je odlično 13. vreme a bodove je još osvojio Martin Čater koji je bio 30.

Subota je već tradicionalno bila rezervisana za spust. Sjajan je još jednom bio Norvežanin Aksel Lund Svindal koji je ostvario novu pobedu, nakon Beaver Creeka. Njegovo vreme iznosilo je 1:57.00, 59 stotih brže od sunarodnika Kjetila Jansruda. Treće mesto osvojio je Max Franz (+0.85s).

Na trci je nastupio i srpski takmičar Marko Vukićević koji je ostvario 52. vreme, 2:00.19.

Poslednji dan ove mini-turneje po Dolomitima bio je već tradicionalno rezervisan za veleslalom u Alta Badiji. Austrijanac Marcel Hirscher još jednom je pokazao svoju dominaciju trijumfom od čak sekundu i 70 stotinki prednosti u odnosu na drugoplasiranog Kristoffersena.

Rezultat karijere napravio je sjajni Slovenac Žan Kranjec koji se popeo na najniži stepenik pobedničkog postolja uz vreme 2:27.12 i tako popravio prošlogodišnji utisak kada je bio četvrti na stazi Gran Risa.

Bodove je osvojio i hrvatski takmičar Filip Zubčić koji je imao 25. vreme.

Dame su nastupile na trkama u Val d’Isereu. Iako je bilo predviđeno da se u subotu vozi superveleslalom a u nedelju spust, organizatori su odlučili da održe dva uzastopna superveleslaloma. Razlog tome je nemogućnost održavanja treniga spusta zbog lošeg vremena prethodnih dana.

Veliki povratak u sam vrh svetskog skijanja svojim trijumfom u subotu najavila je američka skijašica, legendarna Lindsey Vonn. Ona je stazu O.K. odvezla u vremenu 1:04.86, 31 stotinku brže od drugoplasirane Italijanke Sofije Goggie. Treće mesto zauzela je norveška takmičarka Ragnhild Mowinckel (+0.39s).

Vonn u nedelju nije nastupila zbog, kako je napisala na svom Twitter profilu, bola u kolenu koji je prati od trke u subotu. Legendarna Amerikanka želi da bude potpuno spremna za Olimpijske igre koje će biti održane februara naredne godine u Južnoj Koreji.

A na superveleslalomu koji je održan danas najbrža je bila njena velika rivalka, Austrijanka Anna Veith koja je ostvarila rezultat 1:05.77. Druga je bila Tina Weirather dok je treće mesto zauzela Sofija Goggia koja je tako zaokružila odličan vikend u Val d’Isereu.

Već sutra je na programu paralel veleslalom u Alta Badiji u muškoj konkurenciji dok dame u utorak nastupaju u francuskom Courchevelu u regularnom veleslalomu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar