Naslovna    Vesti    Takmičenja    Održane poslednje trke u ovoj godini, odličan rezultat Nevene Ignjatović
29

dec

2017

Održane poslednje trke u ovoj godini, odličan rezultat Nevene Ignjatović

Skijaši i skijašice nastupali u Bormiu i Lienzu i time završili sa takmičenjima u 2017.

Najbolji svetski skijaši i skijašice vozili su u prethodna dva dana poslednje trke u odlazećoj 2017. godini.

Muškarci su se takmičili u italijanskom Bormiu, gde su na čuvenoj stazi Stelvio prvo vozili spust, a sledećeg dana i alpsku kombinaciju.

U spustu je pobedu odneo domaći takmičar Dominik Paris, dok je postolje kompletirano norveškim dvojcem – Akselom Lundom Svindalom i Kjetilom Jansrudom.

U kombinaciji koja je vožena danas prvo mesto osvojio je Alexis Pinturault, dok su drugi i treći bili Peter Fill i Kjetil Jansrud.

Skijašice su za to vreme svoje trke vozile u austrijskom Lienzu. Na programu su bili slalom i veleslalom. U slalomu je svoju dominaciju nastavila nezaustavljiva Mikaela Shiffrin sa skoro sekundom prednosti u konačnom plasmanu u odnosu na drugoplasiranu Švajcarskinju Wendy Holdener. Treća je bila Šveđanka Frida Hansdotter.

U veleslalomu održanom narednog dana pobedu je odnela Italijanka Federica Brignone, druga je bila Viktoria Rebensburg dok je treće mesto pripalo Mikaeli Shiffrin.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović ostvarila je sjajan rezultat u slalomskoj trci voženoj u Lienzu. Ona se plasirala u drugu vožnju sa 27. vremenom posle prvog laufa, da bi u konačnom plasmanu zauzela odlično 24. mesto. Neveni je ovo drugi put da uzima bodove u slalomu ove sezone u Svetskom kupu, posle fantastičnog 14. mesta osvojenog u paralel slalomu u Courchevelu prethodne nedelje.

Svetski kup u obe konkurencije nastavlja se odmah nakon Nove godine trkama slaloma na Sljemenu iznad Zagreba.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar