Naslovna    Vesti    Takmičenja    Olimpijski tim Srbije otputovao u Južnu Koreju
PyeongChang 2018
03

feb

2018

Olimpijski tim Srbije otputovao u Južnu Koreju

Olimpijski tim Srbije otputovao je juče u PyeongChang na XXIII Zimske olimpijske igre koje će biti održane od 9 – 25. februara.

Tim Srbije čine sportisti Nevena Ignjatović, Marko Vukićević, Marko Stevović i Damir Rastić koji će nastupiti u alpskom skijanju i skijaškom trčanju. Takmičare će pratiti treneri Miloš Tomić, Matic Jeraša i Tihomir Milosavljević, a u Misiji OKS u olimpijskom selu biće još i Šef Misije, Damir Štajner i dr. Goran Vasić zadužen za medicinsku brigu o članovima Olimpijskog tima Srbije.

Takmičenja za sportiste Srbije počinju nastupom Marka Vukićevića i Marka Stevovića u nedelju, 11. februara takmičenjem u spustu.

Neveni Ignjatović, koja je prošle nedelje osvojila 6. mesto u super kombinaciji Svetskog Kupa, i time napravila istorijski rezultat u alpskom skijanju za Srbiju, ovo će posle Vankuvera 2010. i Sočija 2014. godine, biti treće učešće na Zimskim olimpijskim Igrama. Takmičiće se u alpskoj kombinaciji, veleslalomu, slalomu, superveleslalomu i spustu. Program za Nevenu počinje od ponedeljka, 12. februara, nastupom u spustu.

Marko Vukićević je 2017. godine osvojio prvo mesto u generalnom plasmanu Kupa Južne Amerike u spustu i superveleslalomu. Ovo će posle Sočija 2014, biti njegovo drugo učešće na Igrama.

Marko Stevović je najmlađi član Olimpijskog tima i ovo će za njega biti prvi nastup na Igrama. Na Univerzijadi u Kazahstanu 2017. godine Marko je zauzeo 7. mesto u velesalomu, bio je i učesnik zimskog EYOF-a 2013. godine kada je zauzeo 18. mesto u slalomu, i do sada je dva puta nastupio na svetskom prvenstvu. U juniorskoj konkurenciji 2014. godine i u seniorskoj 2017. godine.

Marko Vukićević i Marko Stevović će nastupiti u alpskoj kombinaciji (veleslalomu, slalomu, superveleslalomu i spustu).

Damir Rastić će se takođe prvi put takmičiti na Olimpijskim borilištima. On će nastupiti u disciplinama skijaškog trčanja: sprint klasik i 15km, a njegova prva trka je na programu  u utorak, 13. februara 2018.

Ispraćaju Tima na aerodromu „Nikola Tesla“ je prisustvovao Vladeta Radivojević, član Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije i predsednik Skijaškog saveza Srbije.

Izvor: Olimpijski komitet Srbije

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar