Naslovna    Vesti    Takmičenja    Sezona 2018/19 poslednja za Lindsey Vonn
15

okt

2018

Sezona 2018/19 poslednja za Lindsey Vonn

Najuspešnija skijašica svih vremena najavila kraj karijere.

Amerikanka Lindsey Vonn, žena sa najvećim brojem pobeda u Svetskom kupu, najavila je da će predstojeća sezona u najelitnijem skijaškom takmičenju ujedno biti i njena poslednja u karijeri.

Vonnova je do sada ostvarila 82 pobede u Svetskom kupu. Ispred nje stoji još jedino rekord legendarnog Šveđanina Ingemara Stenmarka koji je tokom karijere trijumfovao 86 puta. Amerikanka je do sada isticala kako joj je Stenmarkov rekord velika motivacija i nešto što će se truditi da nadmaši pre kraja profesionalnog bavljenja skijanjem. Za to joj sada ostaje još jedna sezona, mada je velika Lindsey najavila da će se sledeće godine povući bez obzira na to da li će uspeti da obori rekord ili ne.

Lindsey Vonn je tokom neverovatno uspešne karijere ostvarivala pobede u svim skijaškim disciplinama, ali su njena specijalnost brze discipline i upravo će se na njih i fokusirati tokom poslednje godine nastupa u Belom karavanu. Ona će nastupati samo u spustu i superveleslalomu, tako da će propustiti početak Svetskog kupa u Soeldenu i prve trke voziti tek u Lake Louiseu početkom decembra.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar