Naslovna    Vesti    Takmičenja    Vikend Svetskog kupa u Killingtonu i Lake Louiseu
26

nov

2018

Vikend Svetskog kupa u Killingtonu i Lake Louiseu

Rekapitulacija trka voženih ovog vikenda u okviru Svetskog kupa.

Najbolji svetski skijaši i skijašice vozili su trke ovog vikenda u Severnoj Americi. Skijašice su nastupale u Killingtonu u SAD, dok su se skijaši takmičili u kanadskom Lake Louiseu.

U Killingtonu su na programu bile tehničke discipline. Prvog dana vožen je veleslalom, a najbolja je bila Italijanka Federica Brignone koja je fantastičnom drugom vožnjom osigurala prvo mesto. Druga je bila Norvežanka Ragnild Mowinckel, dok je treće mesto osvojila Austrijanka Stephanie Brunner.

U slalomu voženom u nedelju, titulu najveće favoritkinje opravdala je domaća skijašica Mikaela Shiffrin i tako stigla do 45. pobede u Svetskom kupu ukupno, odnosno 34. u slalomu. Druga je bila Slovakinja Petra Vlhova, dok je treće mesto pripalo Šveđanki Fridi Hansdotter. Srpska skijašica Nevena Ignjatović nastupila je u obe trke, ali nažalost nije uspela da se plasira u drugu vožnju.

Posle Killingtona, dame se sledećeg vikenda sele u Lake Louise gde su na programu brze discipline.

Skijaši su ovog vikenda u Kanadi vozili spust i superveleslalom.

U subotnjem spustu trijumfovao je Austrijanac Max Franz ispred dvojice Italijana, Christofa Innerhofera i Dominika Parisa. U superveleslalomu voženom u nedelju najbolji je bio Norvežanin Kjetil Jansrud ispred Austrijanca Vincenta Kriechmayra i Švajcarca Maura Caviezela.

U spustu u Lake Louiseu nastupio je i srpski skijaš Marko Vukićević koji je zauzeo 58. mesto.

Skijaše narednog vikenda očekuju ponovo brze discipline u Beaver Creeku, SAD.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar