Naslovna    Vesti    Takmičenja    Svetski kup nastavljen trkama u Killingtonu i Lake Louiseu
27

nov

2017

Svetski kup nastavljen trkama u Killingtonu i Lake Louiseu

Skijašice su se ovog vikenda takmičile u veleslalomu i slalomu u američkom Killingtonu, dok su kod muškaraca na programu bile brze discipline u kanadskom Lake Louiseu.

Karavan Svetskog kupa preselio se proteklog vikenda na severnoamerički kontinent. Kod dama na programu su bile tehničke discipline u američkom Killingtonu, veleslalom u subotu i slalom u nedelju.

Kao i u prvom veleslalomu sezone, u trci u subotu ponovo je najbrža bila Nemica Viktoria Rebensburg. Drugo mesto pripalo je domaćoj takmičarki Mikaeli Shiffrin, dok je treću poziciju zauzela iskusna Italijanka Manuela Moelgg. Od skijašica iz regiona, dobar rezultat su ostvarile slovenačke takmičarke. Ana Drev je zauzela 8. mesto, Tina Robnik 16., dok je Meta Hrovat bila 27.

U nedelju, na programu je bio ženski slalom. Na radost domaćih navijača ubedljivu pobedu ostvarila je najbolja svetska slalomašica, Mikaela Shiffrin. Pobednica prvog slaloma sezone, Slovakinja Petra Vlhova, zauzela je drugo mesto, dok je treća pozicija pripala Austrijanki Bernadette Schild. Od slovenačkih skijašica bodove su uzele Ana Bucik, zauzevši  17. mesto i Maruša Ferk koja je bila 22.

Na obe trke u Killingtonu nastupila je i najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović, koja nije uspela da se plasira u drugu vožnju i tako stigne do prvih ovosezonskih bodova u Svetskom kupu.

Skijaši su se proteklog vikenda takmičili u Kanadi u Lake Louiseu. U subotu je na programu bio prvi spust u sezoni. Pobedu je odneo Švajcarac Beat Feuz, ispred drugoplasiranog Austrijanca Matthiasa Mayera i trećeplasiranog Aksela Lund Svindala. Bodove za Sloveniju osvojili su Martin Čater i Boštjan Kline koji su podelili 25. mesto.

Na subotnjem spustu nastupio je i srpski reprezentativac Marko Vukićević. Marko je odlično odvezao trku zauzevši 37. mesto sa zaostakom u odnosu na Feuza od svega 2,41 sekunde.

Dan kasnije, u Lake Louise je održan muški superveleslalom. Pobeda je pripala norveškom takmičaru Kjetil Jansrudu. Drugo i treće mesto su zauzeli Austrijanci, Max Franz i Hannes Reichelt. Dobar rezultat Norvežana upotpunili su Svindal i Kilde Aamodt koji su trku završili na 4. i 5. poziciji. Kao i prethodnog dana, do bodova su došli Boštjan Kline (19. mesto) i Martin Čater (23. mesto).

Marko Vukićević je na trci superveleslaloma zauzeo 54. poziciju.

Na žalost, protekli vikend je obeležila i povreda Felixa Neureuthera. Nemac je u subotu na treningu pokidao ligamente kolena, tako da je za njega sezona završena.

Skijašice se sada sele u Lake Louise, dok skijaši takmičenje nastavljaju u američkom Beaver Creeku.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar