Naslovna    Vesti    Takmičenja    Lindsey Vonn želi da se takmiči sa muškarcima
07

okt

2012

Lindsey Vonn želi da se takmiči sa muškarcima

Najbolja skijašica sveta u potrazi za novim izazovom želi da učestvuje u muškom spustu u Lake Louise-u.

Četvorostruka ukupna pobednica Svetskog kupa, Amerikanka Lindsey Vonn, poslala je pismo Međunarodnoj skijaškoj federaciji u kome traži dozvolu za učešće u muškom spustu kako bi poboljšala imidž ženskog takmičarskog skijanja. Lindsey se nada da će Gunter Hujara, direktor Svetskog kupa za muškarce, razmotriti njenu molbu i pružiti joj priliku da odmeri snage sa kolegama u novembru na trci spusta u kanadskom Lake Louise-u.

- Pričali smo o tome ali nikakva odluka još uvek nije doneta. Savet FIS-a će morati da ispita taj slučaj na sledećem sastanku u novembru. Moramo da prođemo kroz pravila i da vidimo da li je to ostvarivo i da li postoji dobar razlog za tako nešto – rekao je direktor Svetskog kupa za žene Atle Skaardal.

Vonnova je do sada pobedila u 53 trke Svetskog kupa i postala tek četvrta žena u istoriji alpskog skijanja koja je ostvarila pobede u svih pet disciplina.

- Komplikovano je zbog toga što ni jedan takmičar ili takmičarka ne bi smeo/la da skija na stazi samo nedelju dana pre trke. Ako Lindsey Vonn bude mogla da trenira i da se takmiči sa muškarcima samo nedelju dana pre trke koju će žene voziti na istom mestu to će biti velika prednost za nju u odnosu na njene konkurentkinje – dodao je Skaardal. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar