Naslovna    Vesti    Takmičenja    Maria Hoefl-Riesch protiv učestvovanja žena u muškim trkama
13

okt

2012

Maria Hoefl-Riesch protiv učestvovanja žena u muškim trkama

Nemica smatra da međusobno takmičenje skijašica i skijaša nema nikakvog smisla

Maria Hoefl-Riesch, za razliku od svoje velike rivalke i drugarice Lindsey Vonn, smatra da žene i muškarci ne bi trebalo međusobno da se takmiče, ne samo u skijanju, nego u bilo kom sportu. Najuspešnija nemačka skijašica tvrdi da bi neke trase sa staza na kojima skijaju muškarci bile potpuno nepodobne za žene. Ona je takođe dodala da međusobno takmičenje „nema nikakvog smisla“.

Prema mišljenju osvajačice zlatne olimpijske medalje i ukupne pobednice Svetskog kupa, Lindsey je ovim potezom htela da napravi prednost u treningu u odnosu na rivalke. Muški spust je na programu 24. novembra u Lake Louiseu, nedelju dana pre ženskog, pa bi Vonn, za razliku od drugih devojaka, imala „u nogama“ jake treninge i jednu trku. Ovo treba posmatrati i kroz odluku FIS da limitira vreme za treninge na stazama koje se koriste za takmičenja.

Pojavilo se i mišljenje da bi učestvovanje žena u muškim trkama devalviralo ženska takmičenja, a Nemica kaže da jednostavno ne postoje termini u kojima bi moglo da dođe do zajedničkih nastupa.

- To nije dobra ideja u bilo kom sportu. Teoretski, u Lake Louiseu bi žene mogle da voze muški spust, ali na stazama kao što su one u Kitzbuhelu ili Bormiu, gde se čak i skijaši suočavaju sa teškim padovima, veoma je riskantno – naglasila je Maria Hoefl-Riesch.

Britanka Chemmy Alcott smatra da će proći mnogo godina dok se ne pojavi tako dobra i snažna skijašica kao što je to Lindsey Vonn.

- Ako biste među nama sproveli anketu o tome koja devojka iz Svetskog kupa treba da se takmiči sa skijašima, svi bismo jednoglasno glasali za Lindsey - izjavila je najbolja engleska skijašica.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar