Naslovna    Vesti    Takmičenja    Svetski kup u Rimu 2014?
19

okt

2012

Svetski kup u Rimu 2014?

Rimski Circus Maximus mogao bi da ugosti najbolje skijaše i skijašice sveta 2014. godine.

Održavanje trka Svetskog kupa u velikim gradovima sve više dobija na zamahu, pa se posle Minhena i Moskve pominje nova, do sada najatraktivnija lokacija – antičko trkalište u Rimu, Circus Maximus.

- Ne postoji bolje mesto na svetu za održavanje City Eventa. Verujem u ovaj projekat – izjavio je direktor Svetskog kupa za muškarce Guenther Hujara.

Hujara je u četvrtak boravio u glavnom gradu Italije gde je obišao lokalitet iz rimskog doba koji je danas javni park u kome se održavaju različiti događaji.

City Event predstavlja novinu uvedenu u Svetski kup u poslednjih nekoliko godina. Ideja ljudi iz FIS je da organizovanjem skijaških trka u velikim gradovima popularizuju takmičarsko skijanje i približe ga većem broju ljudi. Ukoliko projekat City Eventa u Rimu bude odobren, takmičenje bi moglo da se održi 2014. ili 2015. godine.

Stvari se odvijaju u pozitivnom smeru sa nagoveštajima da bi Svetski kup mogao da se preseli u Rim, unutar istorijskog kompleksa Circus Maximus. Eksperti prvo moraju da utvrde da li taj prostor može da izdrži rampu široku 60 i dugačku 250 metara, odnosno težinu od 1,000 kilograma po kvadratnom metru – rečeno je novinarima u Italijanskoj Federaciji za zimske sportove.

Zastupnici ideje o održavanju trka na ovom mestu smatraju da rimska mediteranska klima neće predstavljati problem jer će sneg biti proizveden i čuvan u avionskom hangaru odakle će biti transportovan na mesto događaja.

Definitivno zanimljiva zamisao, videćemo da li će se i realizovati.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar