Naslovna    Vesti    Takmičenja    Hrvatski skijaški reprezentativci spremni za nastavak Svetskog kupa
07

nov

2012

Hrvatski skijaški reprezentativci spremni za nastavak Svetskog kupa

Hrvatski skijaški reprezentativci nastavljaju s takmičenjima u finskom Leviju.

Nakon prve trke skijaša u novoj sezoni FIS Svetskog kupa u Soeldenu u kojoj je Ivica Kostelić osvojio 14.mesto u veleslalomu, hrvatski takmičari Sofija Novoselić, Ivica Kostelić i Dalibor Šamšal odlaze u Levi (FIN) gde su ovaj vikend na rasporedu prve slalomske trke u Svetskom kupu. Nakon Levija sledi odlazak na severno američku turneju u Kanadu i SAD.

Uoči odlaska na predstojeća takmičenja hrvatski skijaški reprezentativci održali su tradicionalno druženje s medijima u The Westin Zagreb Hotelu.

Najavljujući novu sezonu predsednik Hrvatskog skijaškog saveza, Miho Glavić istakao je:

Zadovoljan sam odrađenim pripremama, te motivacijom skijaša. Ivica je imao dobar start, u sezonu ulazi potpuno motivisan, bez novih povreda i uz pojačanu trenersku ekipu Kristianom Ghedinom te Othmarom Blesikom – serviserom za brze discipline, te uz logističku podršku Saveza.

- Predan i kvalitetan rad te vrhunski rezultati Saveza i reprezentativaca već šestu godinu opravdavaju naše poverenje, ali i podršku brojnih navijača. To nas motiviše da ulaganjima u skijanje nastavimo doprinositi popularizaciji ovog sporta u Hrvatskoj. Najavljujem i veliku nagradnu igru za sve nove korisnike usluge Vip TV u kojoj mogu osvojiti vikend putovanje u društvu reprezentacije i pratnju Ivici na jednom od njegovih treninga u inostranstvu. Više detalja će biti objavljeno uskoro na službenoj stranici Vipneta - rekao je Mladen Pejković, predsednik Uprave Vipneta, generalnog sponzora Hrvatskog skijaškog saveza, hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija, te slalomskih trka Vip Snow Queen Trophy.

Kostelić posle Levija odlazi na trening brzih disciplina u Austriju nakon kojeg nastavlja sa trkama Svetskog kupa sve do Božića. Natko Zrnčić Dim ovih dana trenira na veštačkom snegu u austrijskom Schladmingu, a pre nego što se pridruži Ivici u Lake Louise-u provest će nedelju dana na FIS trkama i treningu brzih disciplina u američkom Cooper Mt.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić istakao je:

- Radujem se nastavku Svetskog kupa i prvoj ovosezonskoj trci slaloma u Leviju (FIN). Nakon trke u Leviju putujemo na američko-kanadsku turneju gde ćemo se posvetiti brzim disciplinama. Bitno je da se osećam dobro, za sada nemam zdravstvenih problema i želja je da tako i ostane.

Dalibor Šamšal ostaje u Leviju na treningu i FIS trkama i trkama Evropskog kupa na kojima će mu se pridružiti mladi Filip Zubčić i Matej Vidović.

- Željno iščekujem svoju prvu ovosezonsku slalomsku trku Svetskog kupa u Leviju. Pripremni period prošao je odlično iako sam imao jednu manju povredu koja mi je poremetila tok priprema. Veselim se nastupu u Leviju te se nadam ponovnom ulasku u drugu vožnju i novim bodovima - rekao je Dalibor Šamšal.

Sofija će pre nastupa u Svetskom kupu u Aspenu trenirati u Koloradu gde će nastupati i na FIS trkama u Cooper Mt., a nakon Aspena nastavlja s Nor-Am trkama u Aspenu, Lovelandu i kanadskoj Panorami. Po prvi put će se Sofiji na treningu i FIS i Nor-Am trkama u Americi i Kanadi pridružiti i mlada Andrea Komšić.

- Pripreme su bile dobre, nakon oporavka od teških povreda prošle sezone od juna treniram punim intenzitetom te se osećam jako dobro. Verujem da ću u ovoj sezoni uspeti ostvariti bolji plasman - rekla je Sofija Novoselić.

Foto: Hrvatski skijaški savez

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar