Naslovna    Vesti    Takmičenja    Objavljen sastav hrvatske skijaške reprezentacije za sezonu 2014/15
23

apr

2014

Objavljen sastav hrvatske skijaške reprezentacije za sezonu 2014/15

Hrvatski skijaški savez objavio sastav alpskih skijaških reprezentacija za narednu sezonu.

Hrvatski skijaški savez objavio sastav alpskih skijaških reprezentacija za narednu sezonu.

Na sastanku Alpskog odbora Hrvatskog skijaškog saveza određeni su takmičari koji će u FIS takmičenjima predstavljati hrvatsko skijanje sledeće sezone. Došlo je do određenih promena u odnosu na dosadašnji sastav nacionalnog tima, pa tako na spisku više nema nekih skijaša koji su bili standardni članovi reprezentacije prethodnih sezona.

Članovi muške A reprezentacije u sezoni 2014/15 biće Ivica Kostelić, Natko Zrnčić-Dim i Filip Zubčić kao i do sada. Njima je u prvom timu priključen i najbolji mladi hrvatski takmičar, Istok Rodeš. Rodeš već nekoliko godina spada među najbolje slalomaše sveta u svom uzrastu i sigurno je da će mu transfer u nacionalni A tim biti dobar podsticaj za nove vrhunske rezultate.

Što se tiče trenerske ekipe članova muškog A tima, takođe je bilo određenih promena u odnosu na prethodnu sezonu. U ekipi Ivice Kostelića promenjen je serviser za tehničke discipline, pa će tako taj posao ubuduće obavljati Robert Kristan, slovenački stručnjak koji je dugi niz godina radio u američkoj i kanadskoj reprezentaciji, gde je sedam godina bio i serviser Bode Millera, u vreme njegovih najvećih uspeha.

Ostali članovi Kostelićeve ekipe ostaju nepromenjeni, s izuzetkom Slave Muleja, servisera-koordinatora koji odlazi u penziju. Novost je da će uz glavnog fizioterapeuta Zorana Prša biti angažovan i Danko Butala, fizioterapeut koji je već ranije radio s Janicom i Ivicom Kostelić.

U ekipi Natka Zrnčić-Dima došlo je do promene trenera i servisera pa će Petera Pena zameniti Walter Hubmann, trener s kojim je Natko ostvario svoje najbolje rezultate u periodu 2007-2011., dok će o zameni za servisera Žigu Rosinu biti odlučeno sledećih dana. Pored toga, Natko će u pripremnom periodu u znatno većoj meri nego do sada trenirati zajedno s Kostelićem.

Od naredne sezonu u hrvatskoj reprezentaciji više neće biti mesta za Dalibora Šamšala, Sofiju Novoselić i Sašu Tršinski . Sofija i Dalibor su već dugi niz godina članovi reprezentacije i u Hrvatskom skijaškom savezu je procenjeno da im je do sada pruženo puno šansi, a da nisu ostvarili zadate ciljeve i postigli očekivane rezultate. U pogledu mlade Saše Tršinski, procenjeno je da nije pokazala dovoljan napredak u poslednje dve sezone koji se od nje očekivao. Svi takmičari koji su izgubili svoje mesto u nacionalnom timu, ukoliko se dokažu svojim rezultatima, imaju šansu da ponovo budu u reprezentaciji u sezoni 2015/16. Sofija Novoselić je odlučila da nastavi skijašku karijeru studirajući u SAD, dok Dalibor Šamšal i Saša Tršinski još uvek razmišljaju o nastavku karijere.

Najbolji mlađi juniori Leona Popović i Luka Krsmanović napredovali su iz C u B reprezentaciju i nastaviće da treniraju pod vođstvom dosadašnjeg trenera Gorana Račkog, a pridružiće im se i najbolji kadet William Vukelić koji prelazi iz kadetskog u juniorsko skijanje, pa su svi oni kandidati za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u PyeongChangu 2018.

Kadetska reprezentacija Hrvastke nastavila je s odličnim rezultatima, pa se s najznačajnijeg dečjeg međunarodnog takmičenja Trofea Topolino, kao i pre par godina kada je pobedio Istok Rodeš, ponovo vratila s jednim prvim mestom i to velike mlade nade Ide Štimac, kao i ekipnim 4. mestom.

Bivša članica A reprezentacije Nika Fleiss biće od naredne sezone zadužena za komunikacije i marketing umesto Deane Audić Bosnar, koja je do sada obavljala taj posao.

Foto: CroSki

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar