Naslovna    Vesti    Takmičenja    Kostelić: Koleno me boli, propuštam neke trke
10

dec

2012

Kostelić: Koleno me boli, propuštam neke trke

Najbolji hrvatski skijaš ponovo ima problema s kolenom, koga je operisao deset puta.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, otkrio je zašto na početku ove sezone ne beleži rezultate približne njegovoj reputaciji. Osvajač velikog Globusa 2011. i svetski šampion u slalomu iz 2003. godine kaže da ima velikih problema s kolenom i da će zbog toga najverovatnije morati da propusti neke trke.

U Val d’Isereu je u njegovoj najjačioj disciplini slalomu bio tek 16, a dan kasnije u veleslalomu 14.

- Koleno je u veoma ozbiljnom stanju. Bilo je dosta teških trenutaka i morali smo polako da donesemo neke teške odluke. Moje koleno gubi na funkcionalnosti i sada je otprilike na 70 odsto od funkcije zdravog kolena. Situacija nije prijatna i moraćemo, na žalost, propustiti nešto od programa Svetskog kupa. Najverovatnije će to, za početak, biti sput u Val Gardeni, a možda i još neku trku. Ne znam, krpimo se i videćemo kako će se to na kraju uopšte završiti – rekao je Ivica za HRT.

On je i proletos imao velikih problema s kolenom. Posle pobede u Sochiju Ivica je čak zaplakao jer je znao da ga zbog nove povrede čeka operacija i rehabilitacija. Zvuči neverovatno, ali sjajni slalomaš je imao čak deset hirurških operacija na kolenu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar