Naslovna    Vesti    Takmičenja    Lindsey Vonn pauzira sa trkama
18

dec

2012

Lindsey Vonn pauzira sa trkama

Prošlogodišnja pobednica Svetskog kupa rešila je da napravi pauzu sa takmičenjima u Svetskom kupu.

Obožavaoci Lindsey Vonn su zabrinuti već neko vreme, jer najbolja američka i svetska skijašica od početka sezone ne liči na sebe. Gotovo nijedna završena trka u tehničkim disciplinama od početka sezone i prvi pad u spustu posle 2007. godine, upalili su crvenu lampicu u štabu velike šampionke.

Jedini svetao trenutak ove sezone je trijumfalni vikend u Lake Louiseu, sve ostalo je za zaborav. Lake Louise možda nije pravo merilo stvari, jer bi Lindsey tamo verovatno pobedila i zatvorenih očiju. Nagađanja da nešto nije u redu sa sjajnom skijašicom dobila su konačnu potvrdu od same Amerikanke koja je objavila da će napraviti pauzu neodređenog trajanja u Svetskom kupu. Ona je na svojoj Facebook stranici napisala:

- Posle razgovora sa porodicom i konsultacija sa trenerima odlučila sam da napravim pauzu u Svetskom kupu. Posle stomačnih problema koje sam imala prošlog meseca teško mi je da pronađem energiju i snagu. Verujem da će mi neko vreme van planine pomoći da povratim fizičku snagu koja mi je potrebna da se takmičim na nivou koji od sebe zahtevam.

U intervjuu koji je prošle nedelje objavljen u magazinu People, Lindsey je otkrila kako se dugi niz godina borila sa depresijom i da i dalje pije antidepresive kako bi ublažila simptome. Ali u isto vreme je dodala kako je u poslednje vreme srećna posle duže vremena. U izjavi o povlačenju na neko vreme Amerikanka je takođe rekla:

- Želim da naglasim da ova pauza nema nikakve veze sa intervjuom koji sam nedavno dala za magazin People. Taj intervju je urađen nedeljama pre nego što sam završila u bolnici zbog stomačnih problema.

Trener američke ženske reprezentacije Alex Hoedlmoser rekao je da se Lindsey vraća u Ameriku kako bi se fokusirala na oporavak. Ona će sigurno propustiti trke u tehničkim disciplinama u Areu ove nedelje, a verovatno i takmičenja u Semmeringu 28. i 29. decembra.

Lindsey je na kraju svoje izjave dodala:

- Želim da se zahvalim svojim sponzorima na njihovoj kontinuiranoj podršci. Najviše želim da se zahvalim svojim navijačima za svu ljubav i lepe reči koje su podelili sa mnom. Svima vam želim srećne praznike i radujem se povratku na stazu u novoj godini.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar