Naslovna    Vesti    Takmičenja    Marcel već slavi titulu
17

mar

2012

Marcel već slavi titulu

Iako teoretski još nije osvojio veliki kristalni Globus, Marcela Hirschera svi smatraju pobednikom Svetskog kupa. Jedini način da se desi veliki preokret u poslednjoj trci sezone jeste da Beat Feuz bude najmanje deseti u nedeljnom slalomu, a da Hirscher ne osvoji ni bod. Reklo bi se - to je nemoguće.

- Ni u najluđim snovima nisam mogao da zamislim da će doći ovaj dan. Pobediti u veleslalomu, osvojiti mali Globus i biti najbolji u Svetskom kupu, i to pred ovim navijačima, samo nekoliko kilometara od moje kuće, je neverovatno. Dvojica mojih kolega iz tima su bila na postolju sa mnom i to je samo bonus. Veoma sam srećan - kaže Hirscher i dodaje: - Svi su spekulisali o Globusu, a ja sam samo razmišljao kako pobediti u što više trka. U jednom trenutku mi je dosadilo jer je počelo da se više priča o brojkama, nego o skijanju. Čak i sada je to još uvek u teoriji, pa ne želim da budem euforičan sve dok ga ne budem imao u svojim rukama. Teško mi je da poverujem da će biti moj.

Beat Feuz je imao šansu karijere da se domogne titule, ali na njegovu žalost, u samom finišu sezone odlučuju discipline u kojima nije tako dobar - veleslalom i slalom. Napravio je još jedan ogroman promašaj, nije završio Super G u Schladmingu pre nekoliko dana.

- Sezona je za mene bila perfektna. Hirscher je sakupio više bodova, tako je to u ovom sportu. Kako je odskijao veleslalom je nešto zadivljijuće. Još ne znam da li ću startovati u nedelju, ako to i uradim, nije realno da osvojim tih 25 bodova, koliko mi je potrebno - iskren je Feuz.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar