Naslovna    Vesti    Takmičenja    EYOF 2013: Stanišić i Stevović dobri u slalomu
21

feb

2013

EYOF 2013: Stanišić i Stevović dobri u slalomu

Mladi srpski skijaši zabeležili solidne rezultate u rumunskom Brašovu. Stanišić je bio 17, a Stevović 18. u veoma jakoj konkurenciji.

Tim Srbije nastavio je danas takmičenje na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Brašovu. U slalomu je Strahinja Stanišić završio na 17, a Marko Stevović na 18. mestu. Biatlonac Dženis Avdić bio je 50. od 79 takmičara u trci sprint na 7,5km.

U prvoj trci slaloma Stanišić je bio tek 30. sa vremenom 48.77 i zaostatkom za vodećim takmičarom 4.12 sekundi, a Marko Stevović 31. Viktor Raković i Vanja Starčević nisu uspeli da završe trku. U drugoj vožnji naši skijaši su značajno popravili plasmane. Trener Miloš Tomić bio je zadovoljan učinkom:

- U izuzetno jakoj konkurenciji, najačoj u njihovoj kategoriji i na izuzetno zahtevnoj i teškoj stazi, momci su odlično vozili, u potpunosti su ispoštovali taktički plan trke i postigli odlične rezultate - rekao je on.

- Startovao sam prvi u drugoj vožnji, pa mi je to malo stvorilo pritisak jer nisam znao kakva je staza, tako da nisam previše rizikovao. Mislim da sam mogao bolje, ali sam zadovoljan i ovim plasmanom. U svakom slučaju ovo je veliki podsticaj za dalje - dodao je Strahinja Stanišić.

Slično razmišlja i Marko Stevović:

- Veoma sam zadovoljan svojom drugom vožnjom. Sa startnim brojem 46 sam na kraju prve vožnje bio 31, a uz veoma dobru drugu vožnju, popravio plasman i na kraju se našao na odličnom 18. mestu. Srećan sam zbog toga.

Zlato i srebro pokupili su Slovenci Stefan Hadalin i Aljaz Dvornik, dok je bronza pripala Francuzu Elieu Gateauu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar