Naslovna    Vesti    Skijališta    Gondola Jahorinaekspres povezivaće Pale i Jahorinu
08

apr

2015

Gondola Jahorinaekspres povezivaće Pale i Jahorinu

Potpisan protokol o saradnji na realizaciji projekta izgradnje gondole.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević i vlasnik firme "Majneks" Veljko Golijanin potpisali su danas protokol o saradnji na realizaciji projekta izgradnje gondole Jahorina - Pale "Jahorinaekspres".

Kovačević je rekao da je ovo prvi značajan projekat opštine sa nekom firmom na bazi javno-privatnog partnerstva, na osnovu kog će pokušati zajedno da apliciraju prema evropskim i drugim fondovima koji budu na raspolaganju radi obezbeđenja sredstva za završetak izgradnje gondole. 

- Ako dobijemo određena grant sredstva, a imamo već sastanke sa nekim konsultantima, naknadnim ugovorom biće definisan odnos opštine Pale i firme `Majneks` i učešće opštine u tom projektu - istakao je Kovačević. 

On kaže da će izgradnjom gondole biti otvoreni novi turistički kapaciteti na Palama, te ističe da je ovaj projekat strateški važan za opštinu. Golijanin je zahvalio opštini Pale na podršci u realizaciji ovog projekta i napomenuo da je ova firma završila infrastrukturu za postavljanje gondole, što je bio veoma zahtevan posao. 

On je naveo da su završene ekološka i sve druge dozvole za ovaj projekat, te ocijenio da bi gondola trebalo da bude u funkciji 2017. godine. 

- Ovaj projekat je veliki i na njemu će raditi generacije, jer gondola je centralni deo, a planirani su i letni sadržaji na Jahorini, Ravnoj Planini i povezivanje sa Palama - rekao je Golijanin i dodao da je vrednost ovog projekta više od 15 miliona evra.

Izvor: SRNA

 
 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar