Naslovna    Vesti    Takmičenja    Jurij Žurej novi direktor Skijaškog saveza Slovenije
02

sep

2013

Jurij Žurej novi direktor Skijaškog saveza Slovenije

Žurej je na toj funkciji zamenio Barbaru Kürner Čad.

Novi direktor Skijaškog saveza Slovenije je dr Jurij Žurej, koji je na toj funkciji zamenio Barbaru Kürner Čad, a ovu promenu saopštio je predsednik Saveza Primož Ulaga.

 - Još pre praznika dogovorili smo se da prekinemo saradnju s Barbarom Kürner Čad. S obzirom na to da statut ne dozvoljava spajanje predsedničke i direktorske funkcije, bilo je neophodno da se donese odluka o kandidaturi za novog direktora. Izvršni odbor je tako prihvatio kandidaturu gospodina Jurija Žureja. On je vredan, ima organizacione i markentiške sposobnosti, što je u ovoj situaciji izuzetno važno. Mogu da kažem da promene neće uticati na pripreme reprezentacije. Ekipe imaju zagarantovane uslove - rekao je Ulaga, a novi direktor Saveza je objasnio zašto je prihvatio funkciju:
- Potrebno je obezbediti što bolje uslove za takmičare i klubove. U olimpijsku sezonu ulazimo sa zlatnom generacijom, pa su očekivanja javnosti s pravom velika. Takođe, u Sloveniji smo domaćini velikih takmičenja za Svetski kup. Planica je kandidat za Svetsko prvenstvo u nordijskim disciplinama 2019. i nadamo se da ćemo biti uspešni. Naš zadatak biće i popuniti budžet Skijaškog saveza, a to u Sloveniji nije jednostavno. Potrebno je sagledati finansijsko stanje, otplatiti kredite i druge obaveze.

Izvor: Smučarska Zveza Slovenije
 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar