Naslovna    Vesti    Takmičenja    Održan Evrobalkan kup na Staroj planini
08

mar

2012

Održan Evrobalkan kup na Staroj planini

U organizaciji Skijaškog saveza Srbije i Ski kluba Niš, u utorak i sredu 6. i 7. marta održan je Evrobalkan kup na Staroj planini. Na ovom takmičenju međunarodnog tipa takmičari su imali priliku da osvoje FIS bodove, a trke su se takođe bodovale i za Državno prvenstvo Srbije. Ovo je prvo zvanično međunarodno takmičenje koje je ugostila Stara planina.

U dva dana takmičenja, skijaši i skijašice iz celog regiona takmičili su se u slalomu i veleslalomu. Učestvovali su skijaši različitih uzrasta - kadeti, juniori i seniori u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najuspešniji su bili takmičari iz zemalja bivše Jugoslavije, među 13 država čiji su predstavnici nastupili na Staroj planini. 

U ženskoj seniorskoj konkurenciji najveća borba viđena je između najbolje srpske skijašice Nevene Ignatović i Slovenke Katarine-Nine Mihovilović. One su dvodnevne okršaje završile sa po jednim prvim i drugim mestom. Nevena Ignjatović je pobedila u slalomu a bila druga u veleslalomu, dok je Mihovilović bila najbolja u veleslalomu i osvojila drugo mesto u slalomu. Treće mesto u obe discipline osvojila je Slovenka Katja Jazbec.

U muškoj konkurenciji u slalomu pobedio je Slovenac Matjaz Lužar, drugi je bio Makedonac Antonio Ristevski, dok je treće mesto osvojio Bogdan Olaru iz Rumunije. U veleslalomu prva dva mesta osvojila su dva Makedonca, Dardan Dehari i Antonio Ristevski, dok je treći bio slalomski pobednik Matjaz Lužar. Najuspešniji srpski takmičar bio je Andrija Vuković na četvrtom mestu. 

Takmičenje je održano po prelepom sunčanom vremenu u odličnoj organizaciji ski skluba Niš. Ljubitelji skijanja se nadaju da će nakon dobrih iskustava sa Stare planine, međunarodna skijaška takmičenja u Srbiji postati učestalija.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar