Naslovna    Vesti    Takmičenja    Povratak Lindsey Vonn već u Soeldenu?
03

okt

2013

Povratak Lindsey Vonn već u Soeldenu?

Najbolja američka skijašica nagovestila mogućnost da bi mogla da nastupi u prvoj trci sezone.

Povređeno desno koleno Lindsey Vonn je izgleda potpuno oporavljeno, tako da ona više ne isključuje mogućnost da bi takmičenjima mogla da se vrati već na otvaranju sezone krajem oktobra, u austrijskom Soeldenu.

Četvorostruka osvajačica velikog kristalnog globusa ovu vest je sa novinarima podelila na američkom olimpijskom medija samitu u Park Cityju ove nedelje. Lindsey se u program samita uključila preko video linka iz američke države Ohio, gde trenutno pravi društvo dečku Tigeru Woodsu koji tamo učestvuje u golf takmičenju.

-Moje koleno je sjajno. Mnogo sam više napredovala nego što je bilo očekivano. Radujem se ponovnom skijanju za nekoliko nedelja.

Lindsey Vonn je prvi put posle povrede stala na skije na trening kampu američke reprezentacije u Portillu u Čileu, krajem avgusta. Počela je sa laganim slobodnim skijanjem, ali je ubrzo počela da trenira veleslalom sa kapijama.

-Moj povratak je i dalje neizvestan. Idem u Evropu za dve nedelje da treniram. Ono što je sigurno, to je da su takmičenja u Beaver Creeku (29. novembar-1. decembar) najkasniji termin kada bih mogla da počnem da se takmičim. Mnogo sam više napredovala nego što je bilo prognozirano, alli neću se vratiti takmičenjima dok ne budem spremna 100%.

Lindsey kaže da još uvek nije forsirala koleno do maksimuma, ali da nema sumnje da bi izdržalo sve napore ukoliko bi to uradila.

-Još uvek nisam dostigla finalnu fazu u svom skijanju. Nije da ne verujem da mi je koleno spremno 100%, ali još uvek nisam probala da ga maksimalno opteretim. Opcija da nastupim u Soeldenu je opet u igri. Osećam se snažno i spremno, tako da ne isključujem mogućnost nastupa u Soeldenu 26. oktobra.

Lindsey je rekla i da ne planira da nastupa u slalomu ove sezone, ali da to može da se promeni.

-Postoji mogućnost da skijam slalom, ali će fokus biti na brzim disciplinama i veleslalomu. Moje koleno je manje operećeno u brzim disciplinama.

Lindsey je kritikovala zvaničnike Međunarodne skijaške federacije rekavši da nije sigurna da im je bezbednost sportista na prvom mestu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar