Naslovna    Vesti    Takmičenja    Srbija se kandidovala za trke Evropa kupa
04

okt

2013

Srbija se kandidovala za trke Evropa kupa

Skijališta Srbije i Skijaški savez Srbije na sastanku FIS podneli kandidaturu za trke Evropa kupa na Kopaoniku.

Juče je u Cirihu održan jesenji FIS sastanak na kojem je razmatran predlog kalendara takmičenja u okviru Evropa kupa u muškoj i ženskoj konkurenciji za nastupajuću ski sezonu.

Sastanku je prisustvovala delegacija Javnog preduzeća Skijališta Srbije i Skijaškog saveza Srbije i tom prilikom podneta je prijava za organizaciju ženske trke Evropa kupa u disciplinama slalom ili veleslalom u ski centru Kopaonik.

Stručnjaci Svetske skijaške federacije istakli su da je u poslednjih nekoliko godina uočen ogroman napredak koji je u Srbiji uložen u izgradnju modernih skijališta i podizanje kvaliteta usluge.

- Delegacija Svetske skijaše federacije izrazila je želju da tokom decembra obiđe ski centar Kopaonik kako bi na licu mesta sagledali mogućnost organizacije jednog ovako značajnog takmičenja - rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić.

On je naglasio da bi trka Evropa kupa vratila Srbiju na FIS mapu i bila od izuzetnog značaja za promociju Srbije i srpskih planina van granica naše zemlje.

 

 

 

Izvor: Skijališta Srbije

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar