Naslovna    Vesti    Takmičenja    Slokarova i Laikert najbolji na Kopaoniku
28

dec

2013

Slokarova i Laikert najbolji na Kopaoniku

Slovenka i takmičar iz BiH odneli pobede u FIS slalomu voženom na stazi Duboka crna.

Andreja Slokar i Igor Laikert pobednici su međunarodnog FIS slaloma voženog na Kopaoniku na stazi Duboka crna. Iako vreme nije bilo naklonjeno organizatorima Skijaškom savezu Srbije i JP "Skijališta Srbije", staza je bila dobro pripremljena i preko 60 takmičara žestoko se borilo za nove FIS bodove.

U konkurenciji skijašica do trijumfa je došla Slovenka Andreja Slokar, koja je u prvoj vožnji bila treća, ali je u drugoj skijala odlično i za 66 stotinki nadmašila Veru Asenovu iz Bugarske. Treće mesto pripalo je Čehinji Gabrijeli Capovoj. Ona je bila najbrža u prvoj vožnji, ali to nije uspela da iskoristi u drugoj. Najbolje plasirana takmičarka iz Srbije je Maša Janković na šestom mestu, dok Veronika Tomić i Barbara Bogdanović nisu uspele da završe prvu vožnju.

Kod muškaraca je konkurencija bila veća, na startu su se pojavila čak 44 takmičara. Odlični skijaš iz BiH Igor Laikert je već u prvoj vožnji dao do znanja da ide na trijumf, bio je prilično ubedljiv u tom "laufu", a prednost nije ispustio ni u drugoj vožnji. Rumin Alexandru Barbu zaostao je za pobednikom 68 stotinki, a Jure Cas iz Slovenije je trku završio kao treći.

- Drago mi je što sam pobedio ovde, jer sam prethodno imao i nekoliko odličnih trka u Sloveniji. Današnji trijumf je dokazao da sam u dobroj slalomskoj formi što me raduje jer smatram da je ovo odlična uvertira za Olimpijske igre u Sochiju. Moram da istaknem da su organizatori uložili maksimalne napore da staza bude dobra, iako je temperatura bila u plusu. Svaka im čast. Prvi put sam na Kopaoniku i veoma mi se dopada ovde - istakao je Igor Laikert.

Od skijaša iz Srbije treba istaći solidno peto mesto Andrije Vukovića, koji je posle prve vožnje imao treće vreme, a nedostajalo muje samo devet stotinki da bude četvrti. Marko Stevović je bio deseti, a Sava Pavlović je zauzeo 20. Mesto. Marko Vukićević je imao šansu da napravi dobar rezultat, ali nije uspeo da završi drugu vožnju. Iskusni Slovenac Bernard Vajdić, koji je dva puta bio učesnik Zimskih olimpijskih igara, takođe nije imao sreće i ispao je u drugoj vožnji.

U nedelju su na programu nove FIS trke na Kopaoniku, a generalni sekretar Skijaškog saveza Srbije Milan Božić kaže da se organizator svojski potrudio da uslovi za takmičare budu dobri.

- Uz veliki trud svih uspeli smo da pripremimo stazu kako treba uprkos lošim vremenskim prilikama. U petak je ceo dan padala kiša i uslovi su bili veoma teški. U nedelju očekujemo još bolje uslove i nadamo se da će neko od naših takmičara uspeti da osvoji medalju - rekao je Božić.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar