Naslovna    Vesti    Takmičenja    Filip Flisar u Svetskom kupu u alpskom skijanju
14

okt

2013

Filip Flisar u Svetskom kupu u alpskom skijanju

Čuveni slovenački freestyler rešio da se vrati svojoj prvoj ljubavi, alpskom skijanju.

Filip Flisar, poznato ime freestyle scene, osvojio je do sada četiri takmičenja u Ski Crossu i peo se na podijum još dva puta u prethodne dve sezone.

Flisar je odlučio da se naredne sezone takmiči i u freestyle i u alpskim disciplinama, tačnije spustu. Dvadesetšestogodišnji Slovenac se takmičio u alpskom skijanju  kada je bio mlađi, učestvovao je u FIS trkama i u pet trka Evropa kupa u periodu između 2004-2008. godine. Nakon toga se okrenuo Ski Crossu u kome je brzo postao uspešan.

Ovog leta, pet godina posle poslednjeg takmičarskog nastupa u alpskom skijanju, Flisar je rešio da pokuša ponovo. Takmičio se u spustu održanom u La Parvi u Čileu, krenuo sa starta sa brojem 63. i šokirao sve kada je u konačnom poretku završio na petom mestu. Pritom je daleko iza sebe ostavio kolege iz slovenačke reprezentacije, inače specijaliste za spust, Andreja Šporna i Roka Perka.

Delimično objašnjenje za povratak Flisara u svet alpskog skijanja je i želja da pokaže kvalitet takmičara koji nastupaju u Ski Crossu.

- Mnogo ljudi me je optuživalo da sam prešao na Ski Cross zato što nisam bio dovoljno dobar u alpskom skijanju. Ali za mene rezultat iz Čilea nije iznenađenje. Sjajan freestyle skijaš mora takođe da bude dobar u alpskom skijanju – rekao je Flisar slovenačkim medijima.

Flisar planira da po prvi put nastupi u nekoj trci Svetskog kupa u Lake Louiseu, u Kanadi, u novembru. I pored okretanja Svetskom kupu u alpskom skijanju, za Slovenca glavni fokus ipak ostaje na Ski Crossu.

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
16

okt

2013

13:21  |   Vanja Udovičić [neregistrovani]

Brko pite krko :)

Preporuka

Ostavi komentar