Naslovna    Vesti    Takmičenja    Svetsko zlato za Filipa Flisara
25

jan

2015

Svetsko zlato za Filipa Flisara

Sjajni slovenački skijaš trijumfovao na Svetskom prvenstvu u disciplini ski-cross.

Slovenac Filip Flisar osvojio je zlatnu medalju u ski-crossu na Svetskom prvenstvu u Kreischbergu. Srebro je pripalo Francuzu Jeanu-Fredericu Chapuisu, a bronza takmičaru iz Švedske Victoru Öhlingu Norbergu.

Freestyler iz Maribora je u osmini finala nastupio u šestoj grupi i uspeo je da pobedi, da bi u četvrfinalu bio blizu ispadanja. Ali, u poslednji čas uspeo je da se probije do prve pozicije. U polufinalu je od njega bio bolji samo Jean-Frederic Chapuis.

U velikom finalu, pored njih dvojice, nastupili su Šveđanin Victor Öhling Norberg i Nemac Paul Eckert. Flisar je dugo bio treći, ali je strpljivo čekao i skoristio šansu prilikom jednog skoka. Probio se na čelo i stigao do zlata. 

- Nije bilo lako, morao sam žestoko da se borim. Iako sam imao problema sa zdravljem, maksimalno sam se koncentrisao. Mnogi nisu verovali da ću uspeti, ali rekao sam da ću im pokazati kakva je štajerska tehnika. Sad imam ono što sam želeo, svetsko zlato. Idemo dalje, nedostaju mi samo olimpijske medalje - rekao je presrećni Filip Flisar, zvani Brko.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar