Naslovna    Vesti    Takmičenja    Nevenin tim: Ne odustajemo od priprema
17

okt

2013

Nevenin tim: Ne odustajemo od priprema

Pozdravljamo ideju Saveza da glavni kriterijum za dobijanje sredstava bude plasman, ali da je tako funkcionisalo do sada, problema ne bi ni bilo, kažu iz tabora naše najbolje skijašice.

Povodom izlaganja rukovodstva Skijaškog saveza Srbije u vezi s programima Nevene Ignjatović i ostalih srpskih učesnika na Zimskim Olimpijskim Igrama u Sočiju, ponovo se oglasio tim naše najbolje skijašice. Nevenim tim poručuje da pozdravlja najavu predsednika Skijaškog saveza Srbije Dimitrija Paunovića da će ubuduće glavni kriterijum za dobijanje sredstava biti pozicija na rang listi u svetskom skijanju, ali i konstatuje:

- Da je tako bilo i do sada, naši najbolje rangirani skijaši, nordijci i borderi sigurno ne bi bili u problemima u kojima su se našli svega tri meseca pred održavanje Zimskih Olimpijskih Igara u Sočiju. Pozivamo ga da što pre počne da se vodi tom dobrom idejom, jer će samo tako Skijaški savez opravdati svoju svrhu.

Nevenin tim dematuje predsednika Skijaškog saveza Srbije da su zahtevi nerealni.

- Nevena Ignjatović ne radi po „privatnom programu“ kako to pokušava da predstavi predsednik SSS, već prema četvorogodišnjem pripremnom programu za Soči, koji je skupština Skijaškog saveza Srbije usvojila 2010. godine. Što se tiče programa za ovu sezonu (olimpijska 2013/14), Nevena radi po programu koji je Alpski odbor, sturčno telo SSS, usvojio u maju 2013. i u kojem su prikazani i troškovi plata trenera, čime pada u vodu izjava o „našoj privatnoj priči sa trenerima".

Profesionalno skijanje je drugi najskuplji individualni sport, posle automobilizma. Ukoliko se naši zahtevi i dalje smatraju nerealnim, rado ćemo prepustiti sportskoj javnosti da sama izračuna koliko koštaju pripreme vrhunskog sportiste u inostranstvu, navodi se u saopštenju tima i dodaje:

- U Srbiji, nažalost, nema uslova za trening skijaša koji žele da dostignu svetski vrh. To je jasno svakome ko pogleda kroz prozor. Iako nam je jasno predočeno da ne možemo da računamo na sredstva od onih čiji je zadatak da ih obezbede, mi od Neveninih priprema nećemo odustati i nastavićemo da dajemo sve od sebe da sredstva prikupimo iz alternativnih izvora. Nevenu za pomoć preporučuju njeni rezultati, jer nije najbolja samo u Srbiji, već i u jugoistočnoj Evropi. Više nećemo polemisati sa Skijaškim savezom preko medija, jer smatramo besmislenim da objašnjavamo šta je prioritet u olimpijskoj godini. Naš prioritet je da Nevena nastavi pripreme, ode u Soči i dostojno predstavlja Srbiju. Stoga ćemo, od sada, javnost obaveštavati isključivo o eventualnom nastavku Neveninih priprema za Soči i ljudima koji su joj u tome pomogli.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar