Naslovna    Vesti    Takmičenja    Nikolić sa skijašima o pripremama za Sochi
18

okt

2013

Nikolić sa skijašima o pripremama za Sochi

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao sa skijašima o pripremama za Olimpijske igre u Sochiju.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Skijaškog saveza Srbije Dimitrijem Paunovićem i predstavnicima skijaške olimpijske reprezentacije Srbije. Pored najbolje srpske skijašice Nevene Ignjatović, bili su prisutni i bijatlonac Milanko Petrović kao i skijaš Marko Vukićević.

Predsednik Nikolić je sa njima razgovarao o toku priprema za Olimpijske igre u Sochiju i o problemima sa kojima se naši skijaši susreću tokom tih priprema, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

Tom prilikom, predsednik Republike Srbije je istakao da je neprirodno da Srbija ima izuzetno talentovane skijaše, a da izostaju veći rezultati i ocenio da je očigledan razlog za takvo stanje nedostatak adekvatnih uslova, što je problem koji se u mnogim sportovima mora hitno rešavati.

- Predsednik Nikolić nam je rekao da će nam pomoći i da će učiniti sve da se više pažnje usmeri ka nama zimskim olimpijcima. Veoma mi je drago što sam danas imala čast da upoznam predsednika Nikolića i da sa prijema izađem sa jako pozitivnim utiscima i dodatnom nadom u uspeh - rekla je Nevena Ignjatović.

Još jedna lepa vest iz tima Nevene Ignjatović je da su, zahvaljujući podršci medija, prikupljena sredstva za putne troškove i da Nevena sutra odlazi na pripreme na glečer Moelltaler u Austriji. U zavisnosti od finansijske situacije i realizacije obećanja Skijaškog saveza Srbije o izmirenju dela obaveza, predviđeno je da Nevena, nakon priprema u Austriji, otputuje na start Svetskog kupa u Leviju u Finskoj, kao i na četiri starta Evropa kupa. 

Predsednik Nikolić sastaće se još jednom u narednom periodu sa skijaškom reprezentacijom Srbije pred odlazak u Sochi, kada će im predati nacionalnu zastavu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug, PR tim Nevene Ignjatović

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar