Naslovna    Vesti    Takmičenja    Nevena Ignjatović počinje takmičarsku sezonu u Leviju
15

nov

2013

Nevena Ignjatović počinje takmičarsku sezonu u Leviju

Ovog vikenda na programu je slalom Svetskog kupa za skijašice u Leviju na kome nastupa i Nevena Ignjatović.

Sezona Svetskog kupa nastavlja se ovog vikenda u finskom Leviju, a na programu je slalom za skijaše i skijašice. U subotu, 16.11. prve će se takmičiti dame. Start prve vožnje je zakazan za 10:00h, dok druga počinje u 13h. Uslovi u Leviju biće dobri, a to je potvrdila i komisija FIS, koja je izvršila pregled staze.

U Leviju će svoj prvi ovosezonski nastup imati i najbolja srpska skijašica, Nevena Ignjatović. Ona ambiciozno ulazi u nove izazove, posebno posle uspostavljanja saradnje sa MK Mountain Resort i JP Skijališa Srbije.

Nevena je sredinom nedelje stigla u Finsku i vreme pred trku će pokušati da iskoristi kako bi se na najbolji mogući način pripremila za start takmičenja.

- Stigli smo u sredu, dosta je hladno, ali još uvek ne tako strašno, pa se nadam da će tako i ostati. Juče smo imali trening, podloga je dosta tvrda i treba skijati potpuno korektno. Danas nas očekuje hang trening (slobodno skijanje na stazi na kojoj se održava trka) i to je šansa da osetim teren, s obzirom da prvi put skijam ovde. Nadam se da će trening biti uspešan i da će predstavljati još veći motiv za trku -  poručila je iz Finske Nevena Ignjatović.

Nevena je u prethodnom periodu uspešno odradila pripreme, kako kondicione na Kopaoniku, tako i one na snegu, na glečerima Saas-Fee i Moelltaler. Na Moeltalleru je imala priliku da trenira sa A timom Finske u čijem je sastavu i jedna od najboljih skijašica današnjice, Tanja Poutiainen.  

Nevena Ignjatović je prošle sezone bila nadomak plasmana u drugu vožnju u Svetskom kupu, pošto joj je u Ofterschwangu nedostajalo samo 26 stotinki da ostvari taj cilj. Nevena je dokazala da ravnopravno može da se takmiči sa devojkama iz Svetskog i Evropa kupa, a dobar rezultat u prvoj trci u sezoni bi za nju predstavljao izuzetan podsticaj za naredna takmičenja.

Srpska skijašica u olimpijsku godinu ulazi maksimalno spremna i sa pravom očekuju dobre rezultate,  posebno u slalomu koji je njena najjača disciplina. O ambicijama u skijaškoj sezoni 2013/14 Nevena je rekla:

- Cilj mi je top trideset u trkama Svetskog kupa, nadam se da ću barem jednom uspeti da se plasiram u drugu vožnju. Svesna sam da mogu i više od toga, ali ne želim da se opterećujem, želim da skijam dobro na trkama i treninzima. Nadam se malo boljem ulasku u novu sezonu u odnosu na prethodnu. Pored Svetskog kupa, važni su mi Evropa Kup i naravno, Olimpijske Igre.

Nevenu posle nastupa u Svetskom kupu u Leviju očekuju i po dve trke slaloma i veleslaloma, koje će se na istom mestu održati u okviru Evropa kupa.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar