Naslovna    Vesti    Takmičenja    Prvi bodovi za Nevenu u Evropa kupu
13

dec

2013

Prvi bodovi za Nevenu u Evropa kupu

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović, osvojila je 24. mesto na trci Evropa kupa u Paganelli (ITA).

Na današnjem slalomu u okviru Evropa kupa koji je održan u italijanskom skijalištu Paganella, najbolja srpska skijašica osvojila je 24. mesto.

Nevena je na veoma teškoj stazi krenula sa startnim brojem 39. Ona je posle prve vožnje zauzimala 23. mesto. U drugoj vožnji je praktično potvrdila rezultat iz 1. laufa završivši trku na 24. mestu. Ovaj rezultat joj je doneo 7 bodova u poretku Evropa kupa.

- Bila je dosta zahtevna postavka staze. Napravile su se nezgodne rupe i zaostaci su bili veliki. Drugu vožnju sam bolje skijala. Ovo je bila jedna od težih trka Evropa kupa, ali je bitno da sam osvojila prve bodove. Daću sve od sebe da sutra bude još bolje na paralel slalomu u San Vigiliou - izjavila je Nevena posle trke.

Na današnjoj trci trijumf je ostvarila Šveđanka Nathalie Eklund, druga je bila austrijska skijašica Bernadette Schild, dok je treće mesto osvojila još jedna Austrijanka Carmen Thalmann.

Nevenu sutra očekuje još jedna trka Evropa kupa. U pitanju je paralel slalom koji se vozi u italijanskom skijalištu San Vigilio.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar