Naslovna    Vesti    Takmičenja    Velike promene u kalendaru Svetskog kupa
20

jan

2014

Velike promene u kalendaru Svetskog kupa

U poslednjih nekoliko dana došlo je do više promena mesta održavanja trka u ženskom i muškom kalendaru Svetskog kupa.

Organizatori trka Svetskog kupa u muškoj i ženskoj konkurenciji imali su mnogo problema u poslednjih nekoliko nedelja zbog nepovoljnih vremenskih prilika. Posle otkazivanja muškog i ženskog slaloma u Zagrebu i prebacivanja trka  u italijanski Bormio, još promena tek predstoji.

Za vikend 25. i 26. januara bile su zakazane trke brzih disciplina u ženskoj konkurenciji u nemačkom Garmisch-Partenkirchenu. Problemi sa nedostatkom snega doveli su do otkazivanja ovih trka i prebacivanja istih u italijansku Cortinu d’Ampezzo, gde su skijašice po rasporedu trebale da nastupe i za vikend 18. i 19. januara.

Međutim, u Cortini su nastali problemi suprotne vrste od onih u Garmischu, pa su trke zakazane za prethodni vikend otkazane zbog prevelike kolčine novonapadalog snega. Prema poslednjim izmenama, skijašice će od četvrtka 23. januara, četiri dana za redom voziti trke brzih disciplina u Cortini. Očekuje se da će se početkom ove nedelje vremenske prilike poboljšati, pa će organizatori imati dovoljno vremena da pripreme stazu Olympia delle Tofane za održavanje po dva spusta i superveleslaloma u ženskoj konkurenciji.

Već pomenuti nedostatak snega doveo je i do otkazivanja muških trka u Garmisch-Partenkirchenu koje su bile na programu vikend posle ženskih, 1. i 2. februara. Umesto Garmischa, ove trke će se održati u švajcarskom St. Moritzu koji je nedavno bio domaćin i ženskih trka u brzim disciplinama.

Slovenački Maribor već godinama zbog male nadmorske visine ima problema sa visokim temperaturama i nedovoljnom količinom snega u vreme održavanje ženskih trka u okviru trofeja Zlatna lisica, koji je ove godine trebalo da slavi svoj pedesetogodišnji jubilej. Vremenske prilike ni ove sezone nisu imale milosti prema organizatorima, tako da su veleslalom i slalom za skijašice otkazani. Postoji velika verovatnoća da će ove trke biti prebačene u Kranjsku Goru koja je i ranije „uskakala” kao zamena za Maribor. Ova informacija i dalje nije potvrđena, ali se konačna odluka očekuje do sredine nedelje.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar