Naslovna    Vesti    Takmičenja    Tina Maze: Pao mi je kamen sa srca
25

jan

2014

Tina Maze: Pao mi je kamen sa srca

Najbolja svetska skijašica posle pobede u Cortini d'Ampezzo sa više samopouzdanja ulazi u nastavak sezone.

Predugo je Tina Maze ove sezone čekala na pobedu. Tri meseca od početka Svetskog kupa konačno je uspela da se domogne najviše stepenice. Bila je druga u Val d’Isereu u spustu pre mesec i po dana, ali je onda zaređala sa lošim rezultatima. Usledila je promena trenera, s Tinom je počeo da radi Mauro Pini i njih dvoje, uz stalnog šefa tima Andreu Massija, u Cortini d'Ampezzo su uspeli da povrate deo sjaja slovenačke skijašice. Reklo bi se u pravom trenutku jer se približavaju ZOI u Sochiju.

- Pao mi je kamen sa srca. Pini mi je rekao: Skijaj s emocijama! To sam prvi put čula od mog trenera. Andrea Massi mi je stalno govorio da emocije ostavim po strani. Znam da su žene još podložnije emocijama, mada mi je jasno da u profesionalnom sportu morate da ih potisnene ako želite da budete najbolji – kaže Tina Maze, koja sada s mnogo više optimizma dočekuje takmičenje u Kranjskoj Gori, gde će krajem sledeće nedelje biti održan slalom i veleslalom.

- To je i bio moj cilj, da postepeno poboljšavam formu. Realno, sezona je do sada bila prilično slaba za mene i sada dobijam na samopouzdanju i radujem se nastupima na domaćem terenu. Istina je da je spust moja omiljena disciplina, ali mislim da mogu mnogo da uradim i u veleslalomu – dodala je Tina Maze.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar