Naslovna    Vesti    ZOI Sochi 2014    Austrijankama prete otmicom u Sochiju
ZOI Sochi 2014
05

feb

2014

Austrijankama prete otmicom u Sochiju

Austrijski olimpijski komitet dobio je pismo u kom se navodi da će skijašica Bernadette Schild i takmičarka u sankanju Janine Flock biti otete tokom ZOI.

Zimske olimpijske igre u Sochiju još nisu počele, a već se dešavaju neprijatne stvari. Austrijski olimpijski komitet (AOK) saopštio je da je na njihovu adresu stiglo anonimno pismo napisano na nemačkom jeziku u kom stoji da će alpska skijašica Bernadette Schild i takmičarka u sankanju Janine Flock biti otete tokom Igara.

Generalni sekretar AOK Peter Mennel potvrdio je da je pismo stiglo u ponedeljak i dodao da je odmah obaveštena austrijska Federalna agencija za kriminal, koja će iztražiti slučaj. On je tokom leta za Sochi razgovarao sa sportiskinjama u vezi ove neprijatnosti.

- Nisam zabrinuta, čak i ne razmišljam previše o tome. Koncentrisana sam na moje nastupe na Olimpijskim igrama - rekla je Janine Flock.

Ipak, austrijski sportisti imaće pratnju pripadnika specijalne policije kad god budu napuštali olimpijsko selo. Baš kao i srpski tim, i Austrijanci su u Sochi poveli dvojicu pripadnika njihove službe bezbednosti.

Iako je većina novinskih agencija najpre prenela vest da je pretnja upućena Marilies Schild, kasnije se ispostavilo da je u pitanju njena mlađa ssestra Bearndette.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar