Naslovna    Vesti    ZOI Sochi 2014    Kostelić: Dobro je što tata postavlja staze
ZOI Sochi 2014
07

feb

2014

Kostelić: Dobro je što tata postavlja staze

Hrvatski skijaš kaže da mu prijaju teže slalomske staze kakve će u Sochiju postaviti njegov otac Ante.

Ivica Kostelić stigao je u Sochi, ali s takvom formom da teško može da očekuje medalju na Olimpijskim igrama. Hrvatski skijaš, koji je Vankuveru 2010. bio srebrni u slalomu i superkombinaciji, ove sezone je daleko od prepoznatljivih rezultata.

Međutim, Ivica je veliki as i lako je moguće da se „otkači“ baš na Olimpijskim igrama. Kvalitet njegovog skijanja nikada nije bio sporan, ali kao da mu nedostaje doza agresivnosti koja ga je krasila ranije. Trening spusta završio je na 27. mestu, a za HTV je rekao da je tokom pripremnog perioda dobro trenirao, ali da su on i njegov tim ipak negde grešili.

- Verovatno smo negde pogrešili. To je razlog lošijih rezultata ove sezone. Ali o tome ćemo kada sezona završi – rekao je Kostelić i otkrio da po pravilu na ZOI uvek stiže u najboljoj formi: 

- Olimpijske igre su vrlo važne za nas, našu porodicu. Uvek smo na njima bili posebno motivisani da postižemo dobre rezultate, a i otac Ante je bio motivisan da nas u što boljem stanju dovede na Igre. Mogu da kažem da smo po pravilu stizali u najboljoj formi.

Ono što može da podgreje optimizam Kostelića i njegovih navijača jeste činjenica da će njegov otac Ante postaviti slalom za kombinaciju i još jednu vožnju slaloma. Ivica ne otkriva ništa novo kada kaže da mu postavke Kostelića seniora odgovaraju:  

- Bolje vozim zahtevnije staze, kakve su tatine, jer se konkurencija proredi na takvim stazama. Tu dobro dođe i malo taktiziranja – zaključio je on.

Foto: Facebook/Ivica Kostalić 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar