Naslovna    Blog    Skijališta    Top 10 Apres ski barova u Alpima
03

sep

2012

Marija Sekulović

Top 10 Apres ski barova u Alpima

Predstavljamo Vam neka od najboljih mesta za provod u Alpima posle dana provedenog na snegu.

Za neke ljude apres ski je je gotovo podjednako važan kao i samo skijanje. Jedno ne ide bez drugog. Dok jedna grupa skijaša želi da dan završi ispijajući velike količine piva i plešući na stolovima u ski cipelama, drugi ipak biraju nešto mirniju varijantu uz ispijanje koktela u nekom sofisticiranom baru  pored kamina.

Nema pravila, ali nije loše početi apres ski oko 3-4 sata popodne, provesti se i biti u krevetu oko deset uveče kako bi odspavali makar osam sati i bili spremni za novi skijaški dan.

Evo spiska od deset mesta za oba tipa provoda posle skijanja – nekoliko barova za ljubitelje življeg provoda i predloge mesta za skijaše koji žele da popodne provedu nešto mirnije i opuštenije.

Barovi za party manijake

Mooserwirt i Crazy Kangaruh – St. Anton, Austrija

Oba bara se nalaze u St. Antonu, a redovni posetioci su duboko podeljeni oko toga koje je od ova dva mesta bolje za provod. I jedan i drugi bar se nalaze na ski stazama, i svakog dana oko 4 sata možete da shvatite koliko su popularni po stotinama pari skija koje su zabodene u sneg ispred ulaza. Mooserwirt i Crazy Kangaruh imaju dosta toga zajedničkog – desetine ljudi đuska uz zaglušujuću muziku na stolovima u ski cipelama, pije se lokalno pivo Fohrenburg, dok brojne konobarice sipaju gostima šotove Jagermeister-a pravo u usta.

Mooserwirt je popularan zbog živih nastupa austrijskih cover bendova koji zabavljaju publiku svakog dana. Iako se zatvara u osam sati uveče, Mooserwirt važi za bar u kome se popije najviše piva u Austriji. Ako svraćate na piće u ovaj bar, ne zaboravite da ćete po završetku provoda morati da se spustite skijama do mesta.

Rond Point – Meribel, Francuska

Rond Point je planinski bar u Meribelu, otvoren svakog dana do 7:30 uveče. Poznat je po živoj atmosferi, ali i spektakularnom pogledu. Posetioci ne bi trebalo da propuste sunčanu terasu ovog bara koja se nalazi na 1,600m nadmorske visine. Živa muzika svira svakog popodneva, a posetioci pored piva obavezno naručuju i ukusnu toffee vodku. Od bara možete da skijate do Chaudanne ili (za slučaj blage alkoholisanosti J) možda je bolje uhvatiti autobus. Dobro je posetiti Meribel u vreme Little World Festivala, kada se u pet dana održava preko četrdeset koncerata, od nastupa na festivalskim binama do malih klupskih svirki.

Hinterhagalm Tea bar - Saalbach, Austria

Ovaj bar je čuven u dolini po živoj muzici i veseloj atmosferi. Napravljen je od starog drveta i prostire se na dva sprata. Od 4 sata popodne svakog dana, Hinterhagalm je prepun veselih Austrijanaca i posetilaca iz drugih zemalja koji se ne stide da pevaju iz sveg glasa i igraju po stolovima u ski cipelama. Bar se nalazi odmah pored staze Kohlmais, nekoliko metara iznad hotela Hinterhag i nekoliko minuta skijama od centra Saalbacha.

Dick’s Tea Bar - Val’d Isere, Francuska

Ovaj bar je 1979. godine otovrio Dick Yates Smith, i vremenom se razvio u jedan od najvećih i najpopularnijih barova u francuskim Alpima. U suštini je više noćni klub nego après ski bar, ali smo ga svrstali u ovu kategoriju jer je pivo jeftino i ima dosta mesta za sedenje. Bar je otvoren svakog dana do 4 ujutru.

Trofana Alm – Ischgl, Austrija

Trofana Alm je veliki, stari ambar napravljen od drveta koji se nalazi neposredno iza hotela Trofana Royale u glavnoj ulici u Ischglu. Na ovom mestu après ski je najživlji u gradu. Živa muzika.DJ-evi i lude žurke svakodnevna su pojava u Trofani Alm.

Barovi za opuštanje

Elsie’s – Zermatt, Švajcarska

Elsie’s je bar ušuškan u mali, drveni chalet na dva sprata. Poznat je kao mesto u koje zalazi imućnija klijentela, ali nije nedostupan ni za posetioce nešto plićeg džepa, željne opuštene i prijatne atmosfere. Fensi ekipa ipak preovlađuje – dame u bundama od nerca koje ispijaju šampanjac iz visokih čaša su uobičajena pojava. Elsie’s je otvoren do dva sata ujutru svakog dana.

White Lounge – Mayrhoffen, Austrija

White Lounge je iglo bar visok šest metara. Ovo mesto je idealno za romantično popodne ili za opušteno ćaskanje sa prijateljima. Bar ima nekoliko prostorija osvetljenih svećama., a gosti mogu da se opuštaju i napolju u ležaljkama odakle mogu da uživaju u pejzažima Zillertala uz laganu muziku. Gosti koji ne žele da se njihovo ledeno iskustvo završi mogu da provedu noć u ledenom apartmanu.

Chesa Bar – Klosters, Švajcarska

Chesa Bar se nalazi u hotelu Chesa Grischuna, blizu ski staze Gotschna. Omiljeno je mesto za izlazak britanskih prinčeva Williama i Harryja kada dođu na odmor u ovaj švajcarski ski centar. Britanski turisti svraćaju u Chesu zbog velikog izbora najfinijih viskija, kao i da bi slušali pijanistu koji redovno svira na ovom mestu.

Bar Roma – Courmayeur

Postoji nekoliko barova duž Via Roma, glavne pešačke ulice u Courmayeuru, ali najbolji od njih je bar Roma. Ostavite skije ispred i svratite u bar čijom unutrašnjošću dominiraju veliki kameni zidovi i antikne sofe. Bar Roma je poznat po svojim koktelima. Pored njih treba probati i lemoncello – tradicionalni liker od limuna. Bar je najpuniji oko 5 popodne, kao i kasnije uveče kada nudi veliki izbor besplatnih aperitiva.


 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar