Naslovna    Snowboard    Vesti    Svetski dan snowboarda u Novom Sadu
28

dec

2012

Svetski dan snowboarda u Novom Sadu

Novi Sad u nedelju 30. decembra domaćin sjajne manifestacija.

Svetski dan snowboarda biće prvi put održanu Novom Sadu u nedelju 30. decembra na platou SPENS-a od 18 časova. Projekat realizuje Udruženje “SNB Lajf” uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Novog Sada, a finansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Pozvani su svi boarderi, profesionalci, amateri, oni koji to žele da postanu, kao i skijaši, sankaši i svi koje vole zimske sportove i pozitivnu atmosferu.

Da je snowboard moguć i u ravnici, prikazaće članovi Udruženja “SNB Lajf” prezentacijom “Bungee” užeta uz pomoć kog je moguća vožnja i u urbanim uslovima, tamo gde nema nizbrdice. Još jedna premijera u Srbiji, pored bungee užeta, je projekcija najnovijeg Burtonovog filma “Thirteen”, koji će uz film “U potrazi za snegom” (“SNB Lajf”) činiti filmski snoubord set, dok će za muziku biti zaduženi DJ Daniel Savić i DJ Aranđel.
 
Pored WORLD SNOWBOARD DAY-a u Novom Sadu, ova internacionalna manifestacija, u Srbiji će se održati i na Zlatiboru 29. decembra u organizaciji Udruženja “Fristajler”-a, i 30. decembra na Divčibarama, u organizaciji Udruženja “Vallis” i “SnowboardSrbija”.
WORLD SNOWBOARD DAY se u svetu održava sedmu godinu za redom, pa će ove godine  zabeležiti rekord sa 140 proslava u 35 zemalja. Globalni organizatori su “EuroSIMA” (Evropska bordsport asocijacija), “Outdoor sports” asocijacija i Svetska snoubord federacija “WSF”. Cilj WSD-a je popularizacija snouborda, brige o okolini i druženje.
 

 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar