Naslovna    Vesti    Ostalo    Francuzi kaznili britanskog instruktora sa 30.000 evra
17

jun

2014

Francuzi kaznili britanskog instruktora sa 30.000 evra

Simon Butler, koji vodi ski kompaniju u francuskim Alpima, proglašen krivim jer nema potrebne kvalifkacije.

Simon Butler, britanski ski instruktor, protiv koga su francuske vlasti vodile postupak jer je obučavao skijaše bez potrebnih kvalifikacija, proglešen je krivim.

Butler, vlasnik kompanije u mestu Megeve, koja zapošljava ski i snoubord instruktore, zasad je izbegao zatvor, ali je sud u Bonnevilleu u Francuskoj odlučio da mora da plati novčanu kaznu u iznosu od čak 30.000 evra. U protivnom, suočava se sa zatvorskom kaznom.

Butler je izjavio da je razočaran presudom i da će se sigurno žaliti višoj instanci. On je 32 godine radio kao instruktor u francuskim Alpima, a pokrenuo je i vlastitu kompaniju, međutim, po zakonima koji su usvojeni nedavno, nema potrebne kvalifikacije.

Simonu se stavlja na teret da je obučavao klijente bez položenog Euro Speed Testa, ISTD nivo 4, što je sada neophodno instruktorima iz inostranstva. S druge strane, u Britaniji veruju da se radi o nepotrebnoj odluci francuskih vlasti kojom se domaći instruktori iz Nacionalne škole skijanja (ESF) stavljaju u povlašćen položaj.  O tome je naš magazin već pisao.

 

Pošalji prijatelju

Povezane vesti

Nema komentara.

Ostavi komentar