Naslovna    Vesti    Ostalo    Francuzi stopirali Britance
20

feb

2013

Francuzi stopirali Britance

Sud u Albertvilleu doneo presudu po kojoj britanski ski domaćini i vodiči više neće moći da rade u francuskim skijalištima.

Francuski sud doneo je presudu po kojoj britanske agencije, koje vode turiste na skijanje u Francusku, više nemaju pravo da koriste ski vodiče i domaćine sa Ostrva. Tako se završiila jedna faza sage između Francuske ski škole (ESF) i male engleske firme za ski hosting Le Ski, čije sedište je popularni resort Tri doline.

Sud u Albertvilleu složio se s mišljenjem ESF da članovi Le Ski krše francuski zakon jer, kako tvrde, nisu dovoljno kvalifikovani da rade taj posao, odnosno nemaju kvalifikacije koje su neophodne. Sve ovo je pomalo čudno jer Le Ski bez problema u francuskim Alpima posluje već 30 godina.

- Očekivali smo da će sud u Albertvilleu zauzeti takav stav i poržati stranu ESF. Žalićemo se i slučaj sada ide na sud u Chambrey. Borićemo se do kraja. Smatramo da je ESF napravila problem tamo gde ga nije bilo - izjavio je jedaon od osnivača Le Ski Nick Morgan.

Britanske turističke agencije su veoma razočarane ovakvom odlukom suda jer su servise ski domaćina koristile hiljade njihovih skijaša.

- Presuda je veoma štetna jer smo mi trenutno ukinuli servis ski hostinga koji je bio uljučen u našu ponudu. Nikada ga nismo izjednačavali sa ski školama. Ti ljudi nikada nisu podučavali naše klijente, nisu ih čak vodili na teške crne staze, samo su im pomagali da se lakše snađu na skijalištu - kažu u agenciji Crystal Ski.

Preostaje da se sačeka odluka višeg suda u Chambreyu, ali se pretpostavlja da će odluka biti potvrđena i da je ovaj slučaj bio samo test za širu akciju.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar