Naslovna    Vesti    Ostalo    Francuzi tužili Engleze
22

dec

2012

Francuzi tužili Engleze

Rat između Francuske ski škole i male britanske kompanije Le Ski je nastavljen.

Odnosi izmđu Francuske i Engleske, kada je u pitanju zimski turizam, sve su zategnutiji. Francuska nacionalna ski škola tužila je malu britansku kompaniju Le Ski, koja je turistima s Ostrva u Francuskoj nudila usluge ski hostinga. Početak sudskog procesa zakazan je za 7. januar u Albertvilleu.  

Iako je u Londonu u novembru održan sastanak na tu temu, strasti nisu smirene jer Francuzi i dalje tvrde da zaposleni u Le Skiju po francuskom zakonu nisu dovoljno obučeni da pružaju usluge ski domaćina. S druge strane, direktor britanske firme kaže da njegovi zaposleni nisu instruktori i da turistima samo pokazuju staze i ne uče ih da skijaju. Le Ski u Francuskoj uspešno posluje već 30 godina i poseduje 27 brvnara u La Taniiji, Courchevelu i Val d'Isereu.

Nastavak “rata” mogao bi da se odrazi i na turističku sezonu u Francuskoj, pošto su neki  britanski tur operatori i turističke agencije zapretile da više neće praviti aranžmana za francuske Alpe, a ova zamlje je bila najpopularnija destinacija za Engleze.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar