Naslovna    Vesti    Ski Oprema    K2 i Scott ulaze na tržište ski cipela
03

jan

2013

K2 i Scott ulaze na tržište ski cipela

Najveći američki proizvođač skija K2, za sledeću sezonu izbacuje svoju liniju ski cipela. Scott kupovinom Garmonta ulazi takodje na ovo tržište.

Zanimljive stvari se dešavaju na tržištu ski cipela u poslednjih nekoliko godina. Sve veća popularnost turno skijanja dovela je do razvoja ovog segmenta tržišta i pojave sve većeg broja manjih, specijalizovanih brendova. Sa druge strane, kada su u pitanju cipele za alpsko skijanje, tu i dalje glavnu reč vode tzv. “veliki” igrači poput Heada , Atomica, Salomona, Langea i drugih.  U poslednje dve, tri godine primetan je trend spajanja ova dva segmenta tržišta. Zato i ne čudi što je sve veći broj proizvođača koji nude proizvode i za alpsko i za turno skijanje.

K2 Skis, koji ove godine slavi 50 godina postojanja, od sledeće sezone će u svojoj ponudi imati i ski cipele. Iako u svom sastavu poseduju Full Tilt kompaniju koja proizvodi popularne freeski cipele, u K2 su se odlučili da razviju sopstvenu liniju ski cipela. Nova linija cipela obuhvata dve kolekcije, All-Mountain i Freeride, sa ukupno 8 modela. All-Mountain kolekcija sastoji se od  po tri muška i ženska modela, dok Freeride liniju čine 2 muška modela.

Još jedan veliki proizvođač ski opreme od sledeće sezone ulazi na tržište ski cipela. Scott Sports, kompanija osnovana u Americi, koja je sada u privatnom vlasništvu i sa sedištem u Švajcarskoj, objavila je da je kupila od kompanije Garmont sektor koji proizvodi cipele za alpsko i turno skijanje. Na ovaj način, poznati proizvođač skija, štapova, naočara i ski garderobe, od sledeće sezone će u svojoj ponudi imati i ski cipele. Inače, Garmont je poznati italijanski proizvođač obuće za treking, planinarenje, turno i alpsko skijanje.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar