Naslovna    Vesti    Ski Oprema    Dečije podesive pancerice - rešenje za brzi rast stopala
21

mar

2013

Dečije podesive pancerice - rešenje za brzi rast stopala

Na tržištu postoji nekoliko modela pancerica koje je moguće povećati i za šest brojeva.

Dečija noga raste veoma brzo, pa je neophodno da se gotovo svake godine nabavljaju veće pancerice. Mnogi roditelji zbog toga pribegavaju iznajmljivanju ski cipela. Ipak, postoji rešenje da vaše dete nosi iste pancerice nekoliko godina, čime biste znatno uštedeli.

Kompanija Roces nudi pancerice koje mogu da se "razvuku" za čak šest brojeva! U Rocesu kažu da je njihov dečiji model Idea prvi u svetu sa takvom opcijom i dodaju da pancerica "raste" s detetom. Dovoljno je samo okrenuti specijalni "ključ" u peti i zadnji deo cipele će se blago pomeriti unazad. Proizvode se u tri veličine - mala: 16 - 18.5, srednja: 19 - 22 i velika: 22.5 - 25.5.

Američki Full Tilt, koji se nalazi u sastavu poznatije američke kompanije K2, u svojoj paleti ima i dva specijalna modela za mlade skijaše, koji lako mogu da se modifukuju i povećaju za tri broja. Sistem funkcioniše slično pojedinim modelima rolera. Za razliku od Ideje, konstrisana je tako da se pomera prednji deo.

Uz pomoć dva šrafa Growth Spurt pancericu lako podesimo na željenu veličinu. Uložak u cipeli neće praviti problem jer se prialođava se većem stopalu. Proizvode se u dve veličine – mala: 18.5 - 21.5 i velika: 22 - 25.5.

Nažalost, ovih modela nema na našem tržištu, pa je jedino moguća online kupovina ili prilikom odlaska u inostranstvo. Cena je od 100 do 150 evra.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar