Naslovna    Vesti    Ski Oprema    Chaval Response XRT - najnoviji model rukavica koje greju
01

apr

2013

Chaval Response XRT - najnoviji model rukavica koje greju

Response XRT su prve rukavice koje sa jednim punjenjem baterija mogu da izdrže celodnevno skijanje.

U poplavi raznih ski gedžeta koji su se pojavili u poslednje vreme predstavljamo vam najnovije „aktivne“ rukavice proizvođača Chaval. Radi se o modelu Response XRT

Ove rukavice imaju ugrađen sistem za grejanje, tako da vam prsti neće biti hladni čak i po najvećem minusu, a kasnije sušenje je mnogo efikasnije i brže. Chaval navodi da, za razliku od drugih sličnih modela na tržištu, Response XRT imaju tri puta jaču bateriju, pa mogu da greju od četiri do sedam sati bez prestanka, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Temperatura se ne može podesiti manuelno, već se pomoću alpha HEAT tehnologije, odnosno sistema senzora, ona podešava automatski. Postoje samo dva tastera, za uljučivanje i isključivanje grejanja. To znači da rukavice jednostavno obučete i više ne brinete o temperaturi. Na ovaj način, tvrdi proizvođač, štedi se i do 50 odsto energije.



U rukavice je smešten disrkretan kabl za punjenje pomoću kojeg je moguće napuniti i mobilni telefon, a to u surovim planinskim uslovima može da bude od velike pomoći. Za punjenje samih rukavica potrebno je od četiri do šest sati.

Naravno, ne treba posebno napominjati da su izrađene od najkvalitetnijih materijala, pa čak i bez grejača sjajno štite od hladnoće. A kako i ne bi kada im je cena 390 dolara. Za taj novac zaista treba da su i više nego odlične.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar