Naslovna    Vesti    Ski Oprema    Šveđani kupuju Rossignol
15

jul

2013

Šveđani kupuju Rossignol

Investitorska kuća Altor Equity Partners postaće većinski vlasnik čuvenog francuskog brenda.

Jedan od najvećih proizvođača ski opreme na svetu Rossignol dobiće novog većinskog vlasnika, a to je švedska investitorska kuća Altor Equity Partners, koja je najavila velike planove za kompaniju.

Rossignol je od 2008. bio u vlasništvu australijske kuće Macquarie, a pre toga je naveći deo deonica pripadao poznatoj kompaniji iz Kalifornije Quiksilver. Pošto je Altor već imao odličnih rezultata u ski industriji sa Helly Hansenom, akcenat će biti bačen na odeću za zimske sportove, koja bi, bar prema njihovom mišljenju, trebalo da udvostruči profit Rossignola.

- Radi se o legendarnom brendu. Zaista smo uzbuđeni što nam se pruža prilika da kao deo menadžment tima doprinesemo uzdizanju kompanije - rekao je Hugo Maurstad iz Altera. 

Iako je većina proizvodnih kapaciteta kompanije premeštena na Tajvan, odlučeno je da se veliki deo vrati u Evropu kako bi se smanjili troškovi transporta i kako bi se bilo brže glavnom tržištu. Tako se oko 100.000 pari skija godišnje sada proizvodi u Sallanchesu, malom alpskom mestu u blizini poznatijeg Chamonixa. Kompanija zapošljava oko 1.200 radnika, od toga su polovina Francuzi. Proizvodni pogoni bazirani su i u SAD, Italiji i Španiji, a godišnje Rossignol na tržište izbaci oko 900.000 pari skija. Kompanija poseduje još tri brenda - Dynastar (skije), Lange (ski cipele) i Look (vezovi).

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar