Naslovna    Vesti    Skijališta    MK Group u konkurenciji za Brezovicu
25

mar

2014

MK Group u konkurenciji za Brezovicu

Četiri konzorcijuma, među kojima i MK Group, kvalifikovali su se za izradu razvojnog projekta turističkih potencijala Brezovice.

Kompanija MK grupa je u užem krugu kandidata za dobijanje ugovora za izgradnju hotelskog komleksa "Nova Brezovica", u blizini aktuelnog ski centra, piše dnevnik "Zeri".

MK grupa, u vlasništvu srpskog magnata Kostića, se kvalifikovala u među četri ponuđača koji su izrazili zainteresovanost da investiraju u projekat kosovske vlade za Novu Brezovicu - piše "Zeri".

Ministar trgovine i industrije Bernard Nikaj je saopštio da se među četri kompanije našao i konzorcijum MK Grupa. Nikaj je rekao da je projekat Brezovica u opštenacionalnom interesu i značajan za održivi razvoj, da bi ulaganja bila do 300 miliona evra, a bilo bi otvoreno oko 4.000 novih radnih mesta u narednih 10 godina.

U igri za dobijanje projekta, pored MK grupe, su i austrijsko-američki konzercijum "ATC Investments", bugarsko-austrijski konzorcijum sačinjen od kompanija "Rilla Investements", "Ski Resort", "Eco Sign Evropa" i "Balkan GCE", kao i konzorcijum francusko-andorski-kosovski sačinjen od kompanija "PGI Managment i MDP Consulting".

Međuministarska komisija za projekte je ocenila da su ovi konzercijumi ispunili kriterijume za predkvalifikaciju, navodi dnevnik "Zeri".

Izvor: Tanjug, Beta

Foto: kryeministri-ks.net

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
25

mar

2014

19:47  |   anonymous [neregistrovani]

Samo prica nista vise.  ;)

Preporuka

Ostavi komentar